Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΠΑΜΕ: Κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι «πλεονάζων»
ΠΑΜΕ: Κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι «πλεονάζων»

ΠΑΜΕ: Κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι «πλεονάζων»

Τη μεθοδευμένη παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα ότι φέτος στα σχολεία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν θα λείπουν αλλά θα περισσεύουν κιόλας καταγγέλλει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα ΠΥΣΠΕ/ μέχρι τις 30/8 να ορίσουν τις «υπεράριθμές» και το «πλεονάζον» προσωπικό.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν την επικοινωνιακή απάτη της κυβέρνησης:
Πέρυσι η χρονιά ξεκίνησε με 25.000 , ενώ προσλήφθηκαν 22.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αφήνοντας ακάλυπτα 3000 . Στη Μαγνησία, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είχαν εργαστεί περίπου 160 αναπληρωτές.

Με κυβερνητικές αποφάσεις που πάρθηκαν το καλοκαίρι και πιο πριν, στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων – αναδιαρθρώσεων της , του ΟΟΣΑ, των μνημονιακών δεσμεύσεων και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής, η κυβέρνηση:

• Άλλαξε τα ωρολόγια προγράμματα μειώνοντας τις ώρες διδασκαλίας, μειώνοντας κατά δεκάδες τις θέσεις των εκπαιδευτικών.
• Έθεσε περιοριστικούς όρους, για να παρακολουθήσουν λιγότεροι τα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία, καταργώντας ή μειώνοντας τμήματα και ώρες διδασκαλίας.
• Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατάργησε τους υπευθύνους εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών, μειώνοντας τις ώρες διδασκαλίας που για τη Μαγνησία αντιστοιχούν σε 20 χαμένες θέσεις εκπαιδευτικών.
• Με σχετική υπουργική απόφαση δίνει τη δυνατότητα κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών στην ειδική αγωγή και με εκπαιδευτικούς της γενικής αγωγής, καταδικάζοντας στην ανεργία και την αδιοριστία χιλιάδες εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής που εδώ και 15 χρόνια περιμένουν διορισμούς που ποτέ δεν έγιναν.
• Αυξάνει τον απαιτούμενο αριθμό των μαθητών για την ίδρυση τμημάτων και κατευθύνσεων με το κλείσιμο τμημάτων, κυρίως στα ΕΠΑΛ, αναγκάζει να μην παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν ή να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ δεκάδες εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς αντικείμενο διδασκαλίας. Άμεσος κίνδυνος υπάρχει για τα ΕΠΑΛ Αλμυρού, Βελεστίνου, 1ου και 4ου Εσπερινού.
• Έθεσε εισοδηματικά κριτήρια για τις σπουδές των μαθητών στα εσπερινά λύκεια, βάζοντας νέο «κόφτη» στα μορφωτικά δικαιώματα των εργαζόμενων παιδιών των λαϊκών οικογενειών, για να μείωση τον αριθμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Να λοιπόν πώς προκύπτουν τα «περισσεύματα» εκπαιδευτικών, όπως και τα «πλεονάσματα» του Κ.Π.

Υποβάθμιση, μείωση διδακτικών ωρών και αντικειμένων, απολύσεις αναπληρωτών και κινητικότητα εκπαιδευτικών. Μεθοδεύσεις που μοναδικό στόχο έχουν τον «κόφτη» δαπανών και όχι όπως, με άθλια ψεύδη διακήρυσσε ο Υπουργός, τη δήθεν αναβάθμιση της παιδείας.

Τα μέτρα στην εκπαίδευση εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Η άρση της οργανικότητας, η υπεραριθμία, η «κινητικότητα» και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων επιδιώκεται να γενικευτούν και στην εκπαίδευση.

Η έχει τη στήριξη της και των άλλων κομμάτων. Κάνουν «τα στραβά μάτια» διότι συμφωνούν στην ίδια στρατηγική. Προχωρούν – επιστρατεύοντας το ψέμα, την απάτη και τον αποπροσανατολισμό – σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Εξάλλου η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί τις αντιδραστικές αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά θεσπίζει αδίστακτα καθημερινά νέα μέτρα. Και σε όλα αυτά οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ) που «έβγαιναν στα κάγκελα» πριν την κυβερνητική αλλαγή τώρα «ποιούν τη νήσσα».

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για να σταματήσουν και να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης.

Να μην περάσει η ληστεία των μορφωτικών δικαιωμάτων και οι εργασιακές ανατροπές. Να μη συναινέσει κανείς αιρετός σε αποφάσεις για υπεραριθμίες. Να δοθεί μάχη τμήμα το τμήμα, με το , για να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση