Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ομάδα εργασίας ΕΛΜΕ για Γυμνάσιο, ΓΕΛ
Ομάδα εργασίας ΕΛΜΕ για Γυμνάσιο, ΓΕΛ

Ομάδα εργασίας ΕΛΜΕ για Γυμνάσιο, ΓΕΛ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με βάση τους προβληματισμούς πολλών καθηγητών για την ανάγκη αναβάθμισης του Δημόσιου Σχολείου και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από τη βάση του κλάδου, από την αρχή της θητείας του, αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για όλους τους τύπους σχολείων (υμνάσιο, ΕΛ, , ).

Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί πρέπει να συζητήσουν, να προτείνουν το τι σχολείο θέλουμε (περιεχόμενο βιβλίων, αναλυτικά προγράμματα, πανελλαδικές εξετάσεις, επιμόρφωση, αριθμός ανά τμήμα, χρηματοδότηση εκπαίδευσης κλπ). Προς αυτήν την κατεύθυνση ξεκίνησε ήδη η πρώτη ομάδα εργασίας για την Τ.Ε.Ε., κατατέθηκαν στο ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ αρχικές σκέψεις και προτάσεις και πρέπει η ομάδα εργασίας, πλαισιωμένη από περισσότερους συναδέλφους να συνεχίσει την εργασία της.

Την Τετάρτη 16/2/16 καλούνται οι στο 2ο Ν.Ι. στις 6 μ.μ. στην πρώτη συνάντηση εργασίας για Γυμνάσιο και ΓΕΛ. Η ομάδα εργασίας θα καθορίσει χρονοδιάγραμμα, επιμέρους επιτροπές κ.λπ.
Το γενικό πλαίσιο θέσεων είναι οι ψηφισμένες θέσεις από τα συνέδρια της ΟΛΜΕ:
 12χρονη υποχρεωτική, δωρεάν εκπαίδευση. Ενιαίο Σχολείο. – Ενίσχυση της ΤΕΕ.
 Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
 Αναθεώρηση αναλυτικών προγραμμάτων, βιβλίων κ.λπ.
 Ετήσια επιμόρφωση καθηγητών

Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες

Εν τω μεταξύ, η ΕΛΜΕ χαιρετίζει τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς, τους καθηγητές των σχολείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και αναγκαίων υλικών για τους πρόσφυγες. Οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι πιεστικές και απαιτείται η συνέχεια αυτής της προσπάθειας.

Όσα σχολεία συγκεντρώνουν τρόφιμα και αναγκαία υλικά, μπορούν να τα παραδίδουν στο ισόγειο του κτηρίου της πρώην Νομαρχίας (Ιωλκού – Αναλήψεως), από 7πμ – 15μμ κάθε ημέρα εκτός Σαββάτου – Κυριακής. Τα υλικά που συγκεντρώνονται θα προωθούνται στους πρόσφυγες με την ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Μετά από συνεννόηση της ΕΛΜΕ με τη γραμματεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, είναι δυνατή και η διάθεση αυτοκινήτου της ς για παραλαβή των συγκεντρωμένων υλικών από τα σχολεία.
Τηλέφωνα ς: : 2421352713, 2421352519. ΕΛΜΕ: 6979348163

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση