Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μητροπόλεως Δημητριάδος ανοίγει την αυλαία του
Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μητροπόλεως Δημητριάδος ανοίγει την αυλαία του

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μητροπόλεως Δημητριάδος ανοίγει την αυλαία του

Στις 27 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο ο Βρεφονηπιακός Σταθμός παρουσίασε στους γονείς το ταξίδι των μαθητών που θα πραγματοποιηθεί στη σχολική χρονιά 2017-2018.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει στα συναισθήματα» θα γνωρίσει στους μικρούς μαθητές με τρόπο παιγνιώδη το πλανητικό σύστημα δηλαδή τους 7+1 πλανήτες, αλλά και τα 7+1 βασικά συναισθήματα, τις 7 ημέρες δημιουργίας του κόσμου και τέλος τα 7 μυστήρια της Εκκλησίας.

Απευθυνόμενο σε όλα τα παιδιά θα ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κάθε τάξης και θα συνδεθεί με τους τομείς αγωγής του διαθεματικού ενιαίου πλαισίου προγράμματος σπουδών για το νηπιαγωγείο.

Μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν εκτός από τις προγραμματισμένες έως τώρα δραστηριότητες (Αγγλικά, μουσική προπαιδεία και γυμναστική), με την αστρονομία, ενώ θα μπορέσουν μέσα από πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις να αναπτύξουν τα συναισθήματά τους.

Σύμμαχοι του εκπαιδευτικού έργου η πλούσια βιβλιογραφία, οι μουσειοσκευές και οι συνεργασίες με συγγραφείς, μουσικοπαιδαγωγούς, παιδαγωγούς, με την εταιρεία αστρονομίας και διαστήματος Βόλου, με το τμήμα Γεωπονικής και φυτικής παραγωγής και αγροτικού περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργαστήριο ανθοκομίας κι αρχιτεκτονικής τοπίου με τον επίκουρο καθηγητή Χρήστο Λύκα, το μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, το Make a wish και τη Helmepa.

Την παρουσίαση ολοκλήρωσε ο αρχιερατικός γενικός επίτροπος π. Μάξιμος Παπαιωάννου, ο οποίος ωευχαρίστησε το πλήθος των γονέων που για ακόμα μια χρονιά εμπιστεύτηκαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν στην αγκαλιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για τα ακίνητα του Υπερταμείου - https://t.co/BlR44ciKgj -

  • Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στα έργα της Σκοπέλου - https://t.co/8nwccohZUL -

  • Στη Σκόπελο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΕΜΣ - https://t.co/cGkSgr1vmN -

"Αλιεύοντας" την είδηση