Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για το νόμο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για το νόμο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για το νόμο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πιστή στις αρχές της ποιοτικά αναβαθμισμένης Παιδείας, της συνεχούς επιμόρφωσης των πολιτών και της όσο το δυνατόν ευρύτερης διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, με το νέο ψηφισθέν νομοσχέδιο, αναβαθμίζει το νομοθετικό πλαίσιο διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνισμού, προωθεί τη διαπολιτισμική και εξυγιαίνει νομοθετικά το πεδίο τόσο της Δημόσιας όσο και της Ιδιωτικής εκπαίδευσης σε όλο το εκπαιδευτικό- διδακτικό της φάσμα.

Ο νέος νόμος στοχεύει στην βέλτιστη δυνατή διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού μέσα από την ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, με την αναβάθμιση των φορέων της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, και τη διάθεση τόσο εκπαιδευτικού υλικού όσο και διδακτικού προσωπικού από την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης διαμορφώνει με το νόμο αυτό, ένα πλαίσιο όπου, θα εφαρμόζεται η εγγραφή παιδιών με διαφορετική πολιτισμική προέλευση σε σχολεία γηγενών, με στόχο την τόνωση της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου δίνοντας έμφαση σε δομές κοινωνικής ένταξης.

Στον τομέα των Ιδιωτικών Σχολείων, έρχεται να επαναφέρει την ΕΠΟΠΤΕΙΑ στο και να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, θεσπίζοντας ρύθμιση για την εγκυρότητα των απολύσεων, με την υποχρέωση από τον εργοδότη της πλήρους αιτιολόγησής τους, τον έλεγχο της νομιμότητας και της ενδεχόμενης καταχρηστικότητας και διαπιστωτική πράξη από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Προς την ίδια κατεύθυνση, θεσπίζεται και η αυτοδίκαιη μετατροπή της αρχικής διετούς σύμβασης εργασίας του εκπαιδευτικού στο ιδιωτικό σε αορίστου χρόνου, αν αυτή δεν καταγγελθεί στο μεσοδιάστημα.

Ακόμη, στην κατεύθυνση εξυγίανσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης εν γένει και στην προσπάθεια καταπολέμησης της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, θεσπίζεται η επαναφορά της Εποπτείας των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών στο και θεσμοθετείται η τήρηση του νόμιμου εκπαιδευτικού ωραρίου των εργαζομένων σε αυτά, με παροχή αργιών και διακοπών.

Με το νέο νόμο, αποκαθίσταται και πάλι η νομιμότητα και η δικαιοσύνη, τόσο στο πεδίο της Δημόσιας, όσο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, με προτεραιότητα τη διασφάλιση του αγαθού της Παιδείας, αλλά και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση