Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη της παραοικονομίας στον κλάδο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών
Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη της παραοικονομίας στον κλάδο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη της παραοικονομίας στον κλάδο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής . ς Αθανάσιος Λιούπης

Τα αιτήματα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων λωσσών (Europalso) με κύριο αυτό της πάταξης του φαινομένου της παρας στον κλάδο τους, προώθησε με αναφορά του στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας και Εργασίας, ο βουλευτής . ς της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Κέντρων Ξένων λωσσών προτείνει την εγγραφή των υποψήφιων για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας μέσω των νόμιμων λειτουργούντων φορέων, πρακτική η οποία εφαρμόζεται ήδη με νόμο σε Σχολές Μουσικής, Σχολές Χορού και Οδήγησης.

Επίσης, τα μέλη του διεκδικούν την υποχρεωτική δήλωση της έναρξης επαγγέλματος και του κωδικού του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ή του οικοδιδάσκαλου, ώστε να μπορεί να λαμβάνει μέρος ο υποψήφιος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Παράλληλα, ζητούν να ελεγχθούν όλες οι διαδικτυακές διαφημιστικές σελίδες και πλατφόρμες καθηγητών ιδιαίτερων μαθημάτων ξένων γλωσσών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ήδη εφαρμόζεται σε άλλους κλάδους.

Ο βουλευτής μεταφέρει στην αναφορά του και τη διαμαρτυρία του κλάδου για την εξαίρεσή του από ορισμένα οικονομικής ελάφρυνσης, όπως της επέκτασης της ς του ενοικίου, της μη ένταξης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών εταιρικής μορφής στην αποζημίωση ειδικού σκοπού, αλλά κυρίως για την χρονική αδυναμία ένταξης στο πρόγραμμα επιδότησης των .000 θέσεων εργασίας, καθότι οι προσλήψεις έγιναν ήδη από τον Σεπτέμβριο 2020, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Λιούπης ζητά με την αναφορά του προς τους υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και να μεριμνήσουν για την αντιμετώπισή τους.

"Αλιεύοντας" την είδηση