Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » «Να καταστεί το διαδίκτυο τόπος ευκαιριών, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες»
«Να καταστεί το διαδίκτυο τόπος ευκαιριών,  ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες»

«Να καταστεί το διαδίκτυο τόπος ευκαιριών, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες»

 

Τονίστηκε απ΄τον Αντώνη Πλαγερά, υπ. Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας

«Η φιλοσοφία για το αλλάζει τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα. Ζητούμενο δεν είναι μόνο η ασφαλέστερη πλοήγηση, αλλά η καλύτερη και ορθότερη χρήση του. Η εξέλιξη του ασφαλούς διαδικτύου είναι το καλύτερο διαδίκτυο, το οποίο αροσωπεύει ένα καλύτερα προσαρμοσμένο στα παιδιά, θετικό, δημιουργικό, υπεύθυνο, αλλά και ασφαλές».

Αυτό τόνισε -μεταξύ άλλων- στο πλαίσιο πρόσφατης ς, προς γονείς, ενήλικες μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναφορικά με θέματα που αφορούν στην ασφάλεια του διαδικτύου και κυρίως για τα νέα δεδομένα στο συγκεκριμένο θέμα, ο  Αντώνης Πλαγεράς, υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας και πρεσβευτής του ΙΤΕ για την ασφάλεια πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Την , συνδιοργάνωσαν η και Κηδεμόνων Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο συγκρότημα Μουρτζούκου (Επτά Πλατανίων με Ζάχου).

Όπως τόνισε ο ίδιος, «η νέα στρατηγική διαρθρώνεται γύρω από τέσσερις πυλώνες:

-την τόνωση της ποιότητας σε απευθείας σύνδεση με το περιεχόμενο για τους νέους

-την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και υπευθυνότητας

-τη δημιουργία ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος για παιδιά

-την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών.

Όπως, μάλιστα, τονίζεται από όσους ασχολούνται με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, «αυτή τη στιγμή, τα παιδιά μας είναι απλοί καταναλωτές και παθητικοί χρήστες του Διαδικτύου». «Το σημαντικό δεν είναι να ασχολούμαστε μόνο με την καταστολή αλλά και με τον ψηφιακό αλφαβητισμό, το λεγόμενο media literacy, τις ψηφιακές και την δημιουργία».

«Το να παίζουν όλη μέρα παιχνίδια ή να ποστάρουν στο Facebook σίγουρα δεν συνιστούν θετική χρήση του Διαδικτύου. Θα πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά, για τους ψηφιακούς κόσμους, προκειμένου μεγαλώνοντας να καταστεί το Διαδίκτυο ευκαιριών, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες και να βελτιώσουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους».

Όπως σημείωσε ο κ. Πλαγεράς, «αναμφίβολα, ο τρόπος που συμπεριφέρονται τα παιδιά σήμερα στο Διαδίκτυο, θα συμβάλλει στον καθορισμό του αυριανού ψηφιακού κόσμου.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η , «στόχος ενός Διαδικτύου καλύτερα προσαρμοσμένου στα παιδιά, είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθούν και να διαμορφώσουν τον κόσμο τους με ασφαλή, δημιουργικό τρόπο, να κτίσουν κοινότητες, να δραστηριοποιηθούν σε μία συμμετοχική κοινωνία. Θα μπορούσαν επίσης να προκύψουν τεχνολογικές καινοτομίες και νέες επιχειρήσεις που θα συμβάλλουν στην ψηφιακή ενιαία αγορά».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση