Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ν. Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στο κλείσιμο των σχολείων
Ν. Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στο κλείσιμο των σχολείων

Ν. Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στο κλείσιμο των σχολείων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και για διάστημα μεγαλύτερο των 2-3 εβδομάδων που έχει οριστεί προς το παρόν, άφησε η Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία μαθητών και οικογενειών.

«Εχουμε πάρει πιο αυστηρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό που περιμέναμε ήταν να δούμε πότε το μέτρο αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό για την κοινότητα. Η απόφαση ελήφθη με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών», είπε η .

Οσο για το εάν θα ληφθούν και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις η κ. Κεραμέως είπε ότι «αυτή τη στιγμή η είναι για 14 μέρες αλλά εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα βλέπουμε την εξέλιξη του ιού. Πριν τη λήξη των 14 ημερών θα δούμε εάν υπάρχει λόγος παράτασης του μέτρου. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά έχουμε ετοιμαστεί στο υπουργείο και για σχολείων για μεγαλύτερο διάστημα».

Ωστόσο, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά. Αν η για σχολεία είναι για δύο ή τρεις εβδομάδες, γιατί κάποια είχαν αναστείλει νωρίτερα τη λειτουργία τους, η αναπλήρωση γίνεται ανώδυνα μειώνοντας τη διάρκεια των ωρών σε 35 λεπτά και περικόπτοντας τους περιπάτους.

Αν η αναστολή είναι για δύο εβδομάδες είμαστε σε θέση με αυτά τα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αν πάμε σε μεγαλύτερης διάρκειας μπορεί να δούμε επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης».

Στο ερώτημα εάν ισχύει το ίδιο και για τις , η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως «αν μιλάμε για 2-3 εβδομάδες θα αναπληρωθούν οι ώρες και εάν είναι μεγαλύτερη η μπορεί να πάμε λίγο παραπέρα, μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν για αργότερα και οι ».

Πρόσθεσε δε ότι «ξεκινά τις επόμενες ημέρες με έμφαση τους τρίτης λυκείου η εξ αποστάσεως , αλλά στήνεται η διαδικασία και για τους υπόλοιπους . Είμαστε σε επαφή και με τα πανεπιστήμια τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως ».

Τέλος, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να ματαιωθούν και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση