Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μετά το Facebook, o Ζούκερμπεργκ επενδύει τώρα στο «έξυπνο σχολείο»
Μετά το Facebook, o Ζούκερμπεργκ επενδύει τώρα στο «έξυπνο σχολείο»

Μετά το Facebook, o Ζούκερμπεργκ επενδύει τώρα στο «έξυπνο σχολείο»

ADAM SATARIANO / BLOOMBERG

Προσθέστε ένα δημοτικό σχολείο στον κατάλογο των σχεδίων που χρηματοδοτούν επενδυτές από τη Silicon Valley με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την αλυσίδα σχολείων AltSchool που κέρδισε επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και από άλλους επενδυτές.

Τα σχολεία AltSchool, τα οποία επικεντρώνονται στη χρήση της τεχνολογίας, ίδρυσε ο Μαξ Βεντίλα, πρώην στέλεχος της Google. Με τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων και λογισμικού, οι δάσκαλοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πιο προσωπικά διδακτικά πλάνα. Αντί να ακολουθούν οι μαθητές το ίδιο διδακτικό πλάνο στη διάρκεια της χρονιάς, αυτό μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή. Τα δίδακτρα ανέρχονται στις 21.000 δολάρια τον χρόνο και με την πάροδο των ετών η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει την τεχνολογία που χρησιμοποιεί και σε άλλα σχολεία. «Ολα ενορχηστρώνονται με τη χρήση της τεχνολογίας», εξηγεί ο κ. Βεντίλα.

Επενδυτές που τοποθετούν χρήματα σε εταιρείες τεχνολογίας κάνουν το ίδιο και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παιδείας. Οι επενδύσεις σε νεοφυείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παιδείας αυξήθηκαν πέρυσι κατά 55% στο 1,87 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία CB insights. Ο Ζούκερμπεργκ έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην παιδεία. Δώρισε 100 εκατ. δολάρια στα σχολεία του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρζι το 2010 και το 2014 υποσχέθηκε να δωρίσει ακόμη 120 εκατ. δολάρια στα σχολεία της περιοχής του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Ο ζήλος του Ζούκερμπεργκ παρακίνησε και άλλους επενδυτές. «Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η εποχή να ξαναφανταστούμε την εκπαίδευση», δήλωσε ο Μπράιαν Σίνγκερμαν, της εταιρείας Founders Fund.

Η εταιρεία λειτουργεί η ίδια τα σχολεία της. Ξεκίνησε πέρυσι με μια τάξη 20 μαθητών και εφέτος σκοπεύει να λειτουργήσει 20 σχολεία δυναμικότητας 500 μαθητών συνολικά. Το 2010 ο Βεντίλα πούλησε την εταιρεία του Aardvark στην Google για την οποία και εργάστηκε μέχρι το 2013.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση