Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Μαχαίρια της ΟΛΜΕ κατά υπουργείου Παιδείας
Μαχαίρια της ΟΛΜΕ κατά υπουργείου Παιδείας

Μαχαίρια της ΟΛΜΕ κατά υπουργείου Παιδείας

Τα μαχαίρια κατά του «έβγαλε» η , η μεγαλύτερη ομοσπονδία δημοσίων υπαλλήλων της χώρας. Με μία οξεία κατηγορεί το υπουργείο «για αιφνιδιαστική και αποσπασματική τακτική», και «απαιτεί» να αποσύρει την απόφασή του για θεματικές εβδομάδες.

«Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας την αιφνιδιαστική και αποσπασματική τακτική του, αποφάσισε να αναπτυχθούν υποχρεωτικά στα Γυμνάσια προγράμματα αγωγής υγείας, για την των οποίων θα διατεθεί μία ολόκληρη εβδομάδα με των συλλόγων διδασκόντων.

Σε κάποια σχολεία λειτουργούν ήδη με ελεύθερη επιλογή συναδέλφων παρόμοια προγράμματα. Στα υπόλοιπα, όμως, θεωρούμε απαράδεκτο να επιβάλλεται στη μέση της χρονιάς κάτι τέτοιο, χωρίς να έχει γίνει η οποιαδήποτε , ή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών» λέει η .

Παρότι η ομοσπονδία αναφέρει ότι «η ανάπτυξη ουσιαστικών προγραμμάτων υγείας- πρόληψης στο είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα. Η θεματολογία που επιλέχθηκε επίσης, είναι πολύ κοντά στις ανησυχίες και τις ανάγκες της εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας», προσθέτει ότι «προγράμματα που αφορούν ζητήματα όπως οι εξαρτήσεις και οι διαφυλικές σχέσεις  είναι επιβεβλημένο να αναπτύσσονται αφού προηγηθεί επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, θεσμική σύνδεση του σχολείου με φορείς υγείας και πρόληψης και στελέχωσή του με ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπιστούν επιδερμικά ή ακόμα και να παραχθούν εκ διαμέτρου αντίθετα από τα αναμενόμενα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση