Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Με κυβερνητική τροπολογία καταργούνται οι υπεύθυνοι εργαστηρίων σε γυμνάσια και λύκεια
Με κυβερνητική τροπολογία καταργούνται οι υπεύθυνοι εργαστηρίων σε γυμνάσια και λύκεια

Με κυβερνητική τροπολογία καταργούνται οι υπεύθυνοι εργαστηρίων σε γυμνάσια και λύκεια

έο χτύπημα στα μορφωτικά και δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών αποτελεί η Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που αιφνιδιαστικά κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Σχέδιο όμου «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» την Παρασκευή 6 Μάη.

Το Υπουργείο με τη συγκεκριμένη τροπολογία καταργεί τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της ς και των φυσικών επιστημών στα εργαστήρια των Γυμνασίων και των Λυκείων και περιορίζει τις ώρες για τους υπεύθυνους εργαστηρίων στην Τεχνική Εκπαίδευση.

Παραμένει το καθεστώς της μη ύπαρξης υπευθύνων εργαστηρίων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρότι αποτελεί αναγκαιότητα για την υποστήριξη της μορφωτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας.

Το μέτρο αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με την κυβερνητική πολιτική της υπος και των δραματικών περικοπών σε προσωπικό.

Υποβαθμίζει το ρόλο των εργαστηρίων, του πειράματος μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς τη χαρακτηρίζει ως άλλη μια εξωδιδακτική δραστηριότητα.

Το ΠΑΜΕ τονίζει: “Δεν δεχόμαστε το παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας. Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που ψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της , του ΔΝΤ και των Επιχειρηματικών Ομίλων, προσπαθεί να βγάλει και από τη «μύγα ξύγκι» κόβοντας ώρες απ΄ όπου μπορεί περιορίζοντας πλευρές της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Απαιτούμε να ακυρωθεί τώρα αυτή η νομοθετική !”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση