Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Kυκλοφόρησε το βιβλίο “Ελληνική ετυμολογία”
Kυκλοφόρησε το βιβλίο “Ελληνική ετυμολογία”

Kυκλοφόρησε το βιβλίο “Ελληνική ετυμολογία”

Μόλις κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο εοελληνικών Σπουδών το βιβλίο Ελληνική / Greek etymology (επιμελητές: Χρ. Τζιτζιλής & . Παπαναστασίου).

Ο δίγλωσσος αυτός τόμος περιλαμβάνει 23 , οι οποίες (α) εξετάζουν θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα που αναφέρονται στην της ελληνικής γλώσσας όλων των περιόδων της και των μορφών της, διαλεκτικών και μη, (β) μελετούν παρόμοια ζητήματα που αφορούν τον ευρύτερο βαλκανικό χώρο, με έμφαση στην ετυμο διερεύνηση των ελληνικών στοιχείων στις άλλες βαλκανικές (και όχι μόνο) γλώσσες  και (γ) παρουσιάζουν συγκεκριμένες ετυμολογικές για της αρχαίας, της μεσαιωνικής και της νέας ελληνικής.

Οι περισσότερες από τις εργασίες αυτές παρουσιάστηκαν στο “1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ετυμολογία της Ελληνικής λώσσας (Αρχαίας, Μεσαιωνικής και έας)” (5-6 Νοεμβρίου 2015, Θεσσαλονίκη).

Με τον τόμο αυτό εγκαινιάζεται μια νέα σειρά βιβλίων του Ινστιτούτου που έχει τον γενικό τίτλο “Ελληνική γλώσσα: συγχρονία και διαχρονία” και καλύπτει τρεις θεματικές: (α) την ετυμολογία της ελληνικής, (β) τις γλωσσικές επαφές  και (γ) την κοινή και τα προβλήματά της.

Περισσότερα…

"Αλιεύοντας" την είδηση