Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Kυκλοφόρησε το βιβλίο “Ελληνική ετυμολογία”
Kυκλοφόρησε το βιβλίο “Ελληνική ετυμολογία”

Kυκλοφόρησε το βιβλίο “Ελληνική ετυμολογία”

Μόλις κυκλοφόρησε από το  το βιβλίο Ελληνική ετυμολογία / Greek etymology (επιμελητές: Χρ. Τζιτζιλής & Γ. Παπαναστασίου).

Ο δίγλωσσος αυτός περιλαμβάνει 23 εργασίες, οι οποίες (α) εξετάζουν θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα που αναφέρονται στην ετυμολογία της ελληνικής γλώσσας όλων των περιόδων της και των μορφών της, διαλεκτικών και μη, (β) μελετούν παρόμοια ζητήματα που αφορούν τον ευρύτερο βαλκανικό χώρο, με έμφαση στην ετυμολογική διερεύνηση των ελληνικών στοιχείων στις άλλες βαλκανικές (και όχι μόνο) γλώσσες  και (γ) παρουσιάζουν συγκεκριμένες ετυμολογικές προτάσεις για της αρχαίας, της μεσαιωνικής και της νέας ελληνικής.

Οι περισσότερες από τις αυτές παρουσιάστηκαν στο “1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ετυμολογία της Ελληνικής Γλώσσας (Αρχαίας, Μεσαιωνικής και Νέας)” (5-6 Νοεμβρίου 2015, Θεσσαλονίκη).

Με τον τόμο αυτό εγκαινιάζεται μια νέα σειρά βιβλίων του Ινστιτούτου που έχει τον γενικό τίτλο “Ελληνική γλώσσα: συγχρονία και διαχρονία” και καλύπτει τρεις θεματικές: (α) την ετυμολογία της ελληνικής, (β) τις γλωσσικές επαφές  και (γ) την κοινή και τα προβλήματά της.

Περισσότερα…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση