Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Κουκλο-θεατρική παράσταση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Επιστημών και Πολιτισμού «Αριστοτέλειο»
Κουκλο-θεατρική παράσταση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Επιστημών και Πολιτισμού «Αριστοτέλειο»

Κουκλο-θεατρική παράσταση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Επιστημών και Πολιτισμού «Αριστοτέλειο»

Κουκλο-θεατρική παράσταση της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας παραστατικών τεχνών “Παπαντού ΚοινΣΕπ” με τίτλο «Καλωσήρθες Καρακάξα» διοργανώνουν το Παράρτημα ΟΜΕΡ σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού και Επιστημών «Αριστοτέλειο» και καλούν τους εκπαιδευτικούς προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης να συμμετάσχουν το Σάββατο 10-3-2018 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Επιστημών και Πολιτισμού «Αριστοτέλειο» (Μακρινίτσης 131β).

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κώστα Μάγου (εκδ. Καλειδοσκόπιο) που στοχεύει στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης του σεβασμού απέναντι στο διαφορετικό.

Πρόκειται για μια δράση που αποτελεί συνέχεια του βιωματικού εργαστηρίου του Παραρτήματος ΟΜΕΡ με τίτλο «Κτίζοντας διαπολιτισμικές γέφυρες: Η αξιοποίηση των διαπολιτισμικών βιβλίων και υλικών στο Νηπιαγωγείο» και εισηγητή τον Πανεπιστημιακό και συγγραφέα Κώστα Μάγο.

Σκοπός τη παρούσας δράσης είναι η μιας εναλλακτικής πρότασης αξιοποίησης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας για τη διαφορετικότητα με άλλες μορφές τέχνης – κουκλοθέατρο.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση των παρευρισκομένων με τον συγγραφέα του βιβλίου Κώστα Μάγο, τη θεατρολόγο- παιδαγωγό Συνοδή Φουκαλά , τον σκηνοθέτη της παράστασης Μπαρέ Στέργιο κ.ά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περίληψη του έργου

Μια καρακάξα έρχεται στο δάσος και η κουκουβάγια χάνει το πολύχρωμο κολιέ της. Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους αυτά τα δύο γεγονότα και πώς συνδέονται μαζί τους μια αλεπού, ένας λαγός, ένας ασβός, ένας δρυοκολάπτης και κάμποσα ακόμη του δάσους; Μια που δημιουργεί στα παιδιά μερικά ερωτήματα όπως: Είναι πάντα τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται; Μήπως συχνά, ακόμα και άθελά μας, μπορεί να γίνουμε άδικοι σε κάποιους επειδή δεν είναι σαν και μας; Ένα παραμύθι για το πώς οι φήμες, οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μικρών και μεγάλων.

Διάρκεια παράστασης: 45΄ περίπου
Σκηνοθεσία, δραματουργία: Μπαρές Στέργιος
Θεατρική διασκευή: Μπαρές Στέργιος, Φουκαλά Συνοδή
Κατασκευές: Νίτης Νίκος
Σκηνική διαμόρφωση- κούκλες: Μπαρές Στέργιος
Ερμηνεία: Φουκαλά Συνοδή
Μουσική: Νίτης Νίκος (κιθάρα, φυσαρμόνικα)
Φωτογραφίες: Μαρούγκας Άλκης
Διαστάσεις σκηνικού 1,90 x 1,90.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση