Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Kοινή συνεδρίαση για την εκπαίδευση των ΡΟΜΑ
Kοινή συνεδρίαση για την εκπαίδευση των ΡΟΜΑ

Kοινή συνεδρίαση για την εκπαίδευση των ΡΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με ιδιαίτερη , στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας κοινή των διδασκόντων για την ΡΟΜΑ και προσφύγων μαθητών, στην Α/θμια και Β/θμια Ν. , που επεξεργάστηκαν θέματα όπως η συνύπαρξη των μαθητών, η σχολική διαρροή των μαθητών και οι καλές πρακτικές εκπαίδευσης των μαθητών.

Συντονιστής της συνεδρίασης ήταν ο Τάσος Γούκος και χαιρετισμό απηύθυναν ο Γ. Σδρούλιας εκπρόσωπος Σχολικών Συμβούλων Α/θμιας Εκπαίδευσης, ο δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης, ο Σ. Σαβελλίδης δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης, η Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, δημοτική σύμβουλος, εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου και ο Αντώνιος Πλαγεράς, υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού νέων Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Όλοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και ευχαρίστησαν την τοπική Εκκλησία για το έργο της στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης των ΡΟΜΑ και των προσφύγων.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από τους εκπροσώπους των σχολείων που έχουν μαθητές ΡΟΜΑ και πρόσφυγες και εκπροσώπων φορέων όπως το Ειδικό Αγροτικό κατάστημα κράτησης νέων Κασσαβέτειας, η Κοινότητα «ΑΡΣΙΣ», το Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο Βόλου και το Ιατροκοινωνικό κέντρο Αλιβερίου – Κέντρο στήριξης ΡΟΜΑ Δήμου Βόλου.

Στη τοποθετήθηκε και ο του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Γκόβαρης.

Την συνεδρίαση έκλεισε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις απαρχές της συνεργασίας των τοπικών φορέων για τις εκπαιδευτικές δράσεις στην κοινότητα των ΡΟΜΑ της περιοχής μας και στο κλίμα εμπιστοσύνης που δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή.

Η όλη συνεργασία έφερε την καταξίωση των προσπαθειών, την δεδομένη, πλέον, παρουσία των παιδιών ΡΟΜΑ στα σχολεία, που ήταν και το ζητούμενο.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ιστορική, όσο και συμβολική, συνάντηση ομάδος παιδιών ΡΟΜΑ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την , καθώς και στο πρόγραμμα «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος», που η Μητρόπολη ενεργοποίησε, επ’ εσχάτων και αφορά στην παιδιών και ενηλίκων ΡΟΜΑ και όχι μόνο.

Τέλος ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι «δεν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αλλά θα κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα ότι αυτά τα , που έχουμε στα χέρια μας, θα μπορέσουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, θα ξεφύγουν από την και θα προοδεύσουν».

Ακολούθησε γεύμα προς όλους τους παρευρισκομένους, το οποίο παρέθεσε η Μητρόπολη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση