Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Κατανομή – λειτουργία τμημάτων και η ευθύνη του διευθυντή Β’βάθμιας Εκπαίδευσης
Κατανομή – λειτουργία  τμημάτων και  η ευθύνη του διευθυντή Β’βάθμιας Εκπαίδευσης

Κατανομή – λειτουργία τμημάτων και η ευθύνη του διευθυντή Β’βάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ έγκαιρα (Απρίλιος 2016) είχε επαναδιατυπώσει τη θέση του για την κατανομή των στα σχολεία. Βασική αρχή η ισομέρεια, η όσο το δυνατόν ισομερής κατανομή των στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βόλου.

Θέση που κοινοποιήθηκε και στο Διευθυντή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης και στα σχολεία. Με αυτήν την ισομερή κατανομή των μαθητών, έχοντας υπόψη μας την κακή χωροταξική διάταξη των σχολείων στο Δήμο Βόλου, επιτυγχάνεται ένα σταθερό μαθητικό δυναμικό με τμήματα που εξασφαλίζουν τη μορφωτική – παιδαγωγική διαδικασία για τους μαθητές (ανώτερος αριθμός μαθητών κατά τμήμα 25) και σταθερές εκπαιδευτικές σχέσεις εκπαιδευτικών.

Όμως ο διευθυντής της Β’Βάθμιας εκπαίδευσης, αποκλειστική ευθύνη του οποίου είναι ο ορισμός των τμημάτων και η κατανομή των μαθητών δεν ακολούθησε αυτή την τακτική και προχώρησε, σε πολλές περιπτώσεις, σε άνιση κατανομή, δημιουργώντας τμήματα οριακά ως προς τον αριθμό των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια, προκαλώντας καταστάσεις ρευστότητας και αντιπαλότητας στα σχολεία.

Η τακτική για ανάπτυξη των σχολείων με νέα τμήματα, με τεχνικές πόλωσης και καιροσκοπικές αντιλήψεις είναι καταδικαστέα και οδηγεί σε μια διαρκή αντιπαλότητα τα σχολεία και σε μια «άγρα» μαθητών υπονομεύοντας και τη δυναμική των ΕΠΑΛ της περιοχής.

Το βασικό κριτήριο για την εκπαιδευτική κοινότητα είναι η κατοχύρωση των βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και σε αντιστοιχία οι παιδαγωγικά αποδεκτές εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε τις πάγιες θέσεις του κλάδου με κυρίαρχο αίτημα την επιστροφή στο κανονικό μας ωράριο (χωρίς το καταχρηστικό δίωρο, τις καταργήσεις μειώσεων για εργαστήρια κλπ) και ανώτερα όρια:

-20 μαθητές στα τμήματα γενικής παιδείας

-15 μαθητές στα τμήματα προσανατολισμού

-10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια

Την τρέχουσα περίοδο είναι κρίσιμο το ζήτημα των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ έκανε παράσταση στη περιφερειακή διευθύντρια και στο διευθυντή β/βάθμιας εκπαίδευσης και έθεσε το ζήτημα.

Απαιτούμε από το Διευθυντή β/βάθμιας εκπαίδευσης και την περιφερειακή διευθύντρια:
 Τη λειτουργία όλων των ομάδων προσανατολισμού
Τη λειτουργία όλων των τμημάτων των τομέων της Β’ τάξης ΕΠΑΛ με όρους και προϋποθέσεις που συνάδουν με το όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στη Μαγνησία μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν όλοι οι προτασσόμενοι από τα σχολεία τομείς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση