Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Κ. Αγοραστός: «Να αποσυρθεί από το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας η ρύθμιση που καταργεί διάταξη του «Καλλικράτη»
Κ. Αγοραστός: «Να αποσυρθεί από το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας  η ρύθμιση που καταργεί διάταξη του «Καλλικράτη»

Κ. Αγοραστός: «Να αποσυρθεί από το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας η ρύθμιση που καταργεί διάταξη του «Καλλικράτη»

Να αποσύρει έστω και την ύστατη ώρα τη διάταξη του άρθρου 29 του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις», με την οποία καταργείται η αρμοδιότητα των Περιφερειών για «έγκριση σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ζητεί ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

«Η διαδικασία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 186 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») γινόταν με και συνεννόηση και δεν υπήρξε καμία αρρυθμία, κανένα πρόβλημα στην εφαρμογή της μέχρι σήμερα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. και προσθέτει: «Η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, λειτουργεί χωρίς συνεννόηση και διάλογο, με τη λογική «αποφασίζουμε, διατάζουμε και εκτελούμε» και μάλιστα με τη διαδικασία του επείγοντος.

Αλήθεια, με υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στα υπουργεία… στηρίζει η κυβέρνηση την περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης που επαγγέλλεται;

Είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί στο Υπουργείο Παιδείας ασχολούνται με τις μαθητικές εκδρομές και δεν αναλαμβάνουν την αυτονόητη υποχρέωσή τους να πληρώνουν τα λειτουργικά έξοδα και τα μισθώματα για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του (Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης), τα οποία καλύπτουν οι Περιφέρειες από τους πόρους τους».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιορτή πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου #ΓιορτήΠεπονιού - https://t.co/dEIxicyIiH -

  • Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς #ΒελίκαΑγιάς… - https://t.co/xhASH1mDDA -

  • Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα #ΚερασίαΚολίτσα - https://t.co/akvab4JOTG -

"Αλιεύοντας" την είδηση