Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Υπέρμαχοι της δημόσιας εκπαίδευσης οι αναπληρωτές καθηγητές
Υπέρμαχοι της δημόσιας εκπαίδευσης οι αναπληρωτές καθηγητές

Υπέρμαχοι της δημόσιας εκπαίδευσης οι αναπληρωτές καθηγητές

Υπέρμαχοι της δημόσιας εκπαίδευσης ως ενός αναφαίρετου δικαιώματος για κάθε πολίτη, δηλώνουν τα μέλη της  Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης, που εκπροσωπεί τους  αναπληρωτές που χρόνια τώρα καλούνται να στελεχώσουν υπό το καθεστώς μιας διαρκούς εργασιακής ομηρίας, τα δημόσια σχολεία της χώρας, παράλληλα με τις  ευχές της για καλή χρονιά, στην έναρξη ενός ακόμη σχολικού έτους.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης τονίζεται: “Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι γονείς τους ξεκινούν την νέα χρονιά υπό δυσμενείς όρους, αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων.
Καθώς για πρώτη φορά κληθήκαμε να υποβάλλουμε εκ νέου τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν αρχικά μέσα στο καλοκαίρι, εξαιτίας της απρονοησίας της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια της χώρας ξεκινούν τη λειτουργία τους με χιλιάδες κενά.

Και όλα αυτά, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις μέχρι πρότινος του Υπουργείου ότι έχουν δρομολογηθεί έγκαιρα όλες οι αναγκαίες διαδικασίες!!! Οι δεσμεύσεις ότι «όλοι οι απαραίτητοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα είναι στις 11/9 στις θέσεις τους», απέκτησαν πλέον γελοιογραφικό χαρακτήρα.
Με την ευκαιρία της 1ης μέρας του νέου σχολικού έτους απευθυνόμαστε στους γονείς των μαθητών μας για να τους διαβεβαιώσουμε πως εμείς οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κάθε χρόνο καλούμαστε να εργαστούμε στα δημόσια σχολεία, είμαστε και θα είμαστε υπέρμαχοι της δημόσιας εκπαίδευσης ως ενός αναφαίρετου δικαιώματος για κάθε πολίτη. Και παρά το γεγονός ότι στα «πέτρινα» χρόνια των Μνημονίων οι μόνιμοι διορισμοί στην πράξη εκμηδενίστηκαν.
Καλούμε λοιπόν την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της απέναντι στο δημόσιο Αγαθό που λέγεται εκπαίδευση, στελεχώνοντας άμεσα τα σχολεία!
Ευχόμαστε σε όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, μαθητές/-τριες, γονείς και συναδέλφους εκπαιδευτικούς, καλή δύναμη!”

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση