Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ημερίδα Παιδικού Βιβλίου «Συγγραφείς & μαθητές & animation»
Ημερίδα Παιδικού Βιβλίου «Συγγραφείς & μαθητές & animation»

Ημερίδα Παιδικού Βιβλίου «Συγγραφείς & μαθητές & animation»

Υπό την αιγίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσα στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, με αφορμή την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν μια Ημερίδα με τίτλο: «Συγγραφείς & μαθητές & animation», ( συνομιλούν με συγγραφείς, γνωρίζουν και βλέπουν animation).

Μαθητές της Α’θμιας Εκπαίδευσης θα έλθουν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή παιδική λογοτεχνία, θα γνωρίσουν Λαρισαίους συγγραφείς, θα εξοικειωθούν με τον κόσμο του βιβλίου, τη διαδικασία της λογοτεχνικής δημιουργίας την τεχνολογία της εικόνας και του animation κι έτσι θα δημιουργήσουν εικόνες, σχήματα, αισθήματα, χρώματα, πρόσωπα, ήρωες, κ.λπ.

Θα υλοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στις 20 Απριλίου 2016, από τις 9:00π.μ. έως 12:00 π.μ., για να συμμετάσχουν πολλοί μαθητές.

Θα γίνει στην αρχή, μια μικρή παρουσίαση της Ευρώπης με τα 28 κράτη-μέλη της. Στη συνέχεια, ο Βασίλης Καραβίδας, θα συνομιλήσει με τους μαθητές, για ένα βιβλίο του – παιδικό παραμύθι και μετά τη συζήτηση, θα γίνει προβολή 2 ευρωπαϊκών ταινιών μικρού μήκους animation, από τις φετινές, του 8ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools.

Θα ακολουθήσει ένα μικρό διάλλειμα και στη συνέχεια, η Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου, θα παρουσιάσει ένα βιβλίο της στους μαθητές, με μοντέρνο τρόπο, μετά θα γίνει προβολή ακόμη 2 ταινιών animation και τέλος, συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων με τους συγγραφείς και τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι φεύγοντας θα πάρουν θα πάρουν ένα Dvd με τις ταινίες animation, που παρακολούθησαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση