Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ημερίδα Παιδικού Βιβλίου «Συγγραφείς & μαθητές & animation»
Ημερίδα Παιδικού Βιβλίου «Συγγραφείς & μαθητές & animation»

Ημερίδα Παιδικού Βιβλίου «Συγγραφείς & μαθητές & animation»

Υπό την αιγίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής ς – «» Περιφέρειας ς

Μαθητές της Α'θμιας Εκπαίδευσης θα έλθουν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή παιδική , θα γνωρίσουν Λαρισαίους συγγραφείς, θα εξοικειωθούν με τον κόσμο του βιβλίου, τη διαδικασία της λογοτεχνικής ς την τεχνολογία της εικόνας και του animation κι έτσι θα δημιουργήσουν , σχήματα, αισθήματα, χρώματα, πρόσωπα, ήρωες, κ.λπ.

Θα υλοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στις 20 Απριλίου 2016, από τις 9:00π.μ. έως 12:00 π.μ., για να συμμετάσχουν πολλοί μαθητές.

Θα γίνει στην αρχή, μια μικρή παρουσίαση της ς με τα 28 -μέλη της. Στη συνέχεια, ο συγγραφέας Βασίλης Καραβίδας, θα συνομιλήσει με τους μαθητές, για ένα βιβλίο του – παιδικό παραμύθι και μετά τη συζήτηση, θα γίνει προβολή 2 ευρωπαϊκών ταινιών μικρού μήκους animation, από τις φετινές, του 8ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools.

Θα ακολουθήσει ένα μικρό διάλλειμα και στη συνέχεια, η συγγραφέας Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου, θα παρουσιάσει ένα βιβλίο της στους μαθητές, με μοντέρνο τρόπο, μετά θα γίνει προβολή ακόμη 2 ταινιών animation και τέλος, συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων με τους συγγραφείς και τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι φεύγοντας θα πάρουν θα πάρουν ένα Dvd με τις ταινίες animation, που παρακολούθησαν.

"Αλιεύοντας" την είδηση