Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Εικαστική παρέμβαση στις «Άσπρες Πεταλούδες» από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου
Εικαστική παρέμβαση στις «Άσπρες Πεταλούδες» από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου

Εικαστική παρέμβαση στις «Άσπρες Πεταλούδες» από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου

«Με τη δίνουμε χαρά σε συνανθρώπους μας»

Εικαστική παρέμβαση στις «Άσπρες Πεταλούδες» πραγματοποίησαν, τις τελευταίες μέρες, μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό), στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιεί το σχολείο, δίνοντας χαρά στους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος.

Οκτώ μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης των Τομέων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Οικονομίας – Διοίκησης, που συμμετείχαν στη δράση «Παίζοντας με τα χρώματα – Εικαστική παρέμβαση στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες»», ξεκλέβοντας χρόνο από το επιβαρημένο πρόγραμμά τους, καθώς πρόκειται για ανθρώπους που το πρωί εργάζονται και το βράδυ παρακολουθούν το σχολικό πρόγραμμα, δούλεψαν για αρκετές ώρες καθημερινά, από τις 11 έως και τις 15 Απριλίου, και δημιούργησαν ζωγραφιές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Προηγήθηκε των για τη λειτουργία του Ιδρύματος και γνωριμία με τους διαβιούντες σε αυτό, ώστε η επιλογή των θεμάτων και των χώρων να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την ψυχοσύνθεση των περιθαλπομένων. Η εικαστική παρέμβαση υλοποιήθηκε εσωτερικά, στον χώρο ξεκούρασης και ψυχαγωγίας, και εξωτερικά, στον τοίχο των κοιτώνων. Τα θέματα αντλήθηκαν από τη φύση, αφορούν σε εικόνες με δάσος, θάλασσα και ηλιοβασίλεμα, ενώ τα χρώματα που επιλέχτηκαν, είναι ποικίλα και έντονα, δημιουργώντας χαρούμενες εικόνες που προκαλούν αισθήματα αισιοδοξίας, ευχαρίστησης και ηρεμίας.

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές: Μ. Αγγελοσοπούλου, Ζ. Ζυγούρα, Ε. Ιωαννίδη, Μ. Καλιατσά, Δ. Καππλάνι, Ά. Μπέκου, Π. Μπρουσοβάνα και Β. Παρίση, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση της δράσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «νιώσαμε πιο «πλούσιοι», δώσαμε με τη μας χαρά σε συνανθρώπους μας».

Η συγκεκριμένη εικαστική παρέμβαση ήταν μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν φέτος με τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, εθελοντικά και εκτός του ωραρίου εργασίας τους, οι δύο του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, οι οποίοι μάλιστα επέστρεψαν στα καθήκοντά τους τη φετινή σχολική χρονιά, μετά τη διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί, λόγω των απολύσεων για τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο.

Η Δ. Κλένδρου, γραφίστρια, και ο Χ. Ζαρκάδας, διακοσμητής, αναφερόμενοι στη δράση, στις «Άσπρες Πεταλούδες», επισήμαναν πως οι μαθητές εργάστηκαν με πνεύμα ομαδικότητας, ενθουσιασμό, κέφι και φαντασία, αποκομίζοντας πολύτιμα οφέλη, και ως μαθητές, και ως πολίτες, καθώς αξιοποίησαν δημιουργικά τις σχολικές τους γνώσεις, προσφέροντας χαρά σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

Η συντονίστρια της δράσης, Γ. Γιαννούλη, οικονομολόγος, τόνισε ότι «οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το σχολείο να δείχνει εξωστρέφεια και να είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε στο 2ο ΕΠΑΛ, προσπαθώντας, κάθε χρόνο, να υλοποιούμε με τους μαθητές μας ποικίλες δράσεις που συνδυάζουν την πρακτική εφαρμογή των σχολικών γνώσεων με κοινωνικά μηνύματα. Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν».

Η κα. Γιαννούλη εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες»,Θ. Μπακαλιάνο, για την άψογη συνεργασία τους, καθώς και στους χορηγούς της δράσης: Μακρής (χρώματα αυτοκινήτων και οικοδομών), Χαλίφας (ανταλλακτικά αυτοκινήτων), La Playa (coffee bar, Αλυκές), Μπόλτσης (coffee bar, Φιλικής Εταιρίας), Δ. Παταβάλης (βυτιοφόρα – εκκενώσεις βόθρων), Δ. Καραγεώργος Α.Ε., Γ. Καρδάρας, Πίτσος (μεταφορικές εταιρίες), Π. Παπαδόπουλος (πετρέλαια) και σε άλλους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

paremvasi 7paremvasi 6

paremvasi 5paremvasi 3

paremvasi 2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση