Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Η Ζέττα Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Η Ζέττα Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Ζέττα Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή συμμετείχε στην απονομής των Ετήσιων Βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ σε φορείς και δημιουργούς βιβλίων έκδοσης 2020, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στο Παιδικό , την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Μια συνδιοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ– Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

«Η σημερινή ημέρα είναι, πραγματικά, μια ευκαιρία για γιορτή και αισιοδοξία. Η αναγνώριση του έργου και η βράβευση των ανθρώπων, που προάγουν τη φιλαναγνωσία, μόνο ελπίδα και ικανοποίηση δίνει σε όλους μας. Δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, βιβλιοθηκονόμοι, εθελοντές. Παιδικές και Νεανικές βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικά προγράμματα για τη φιλαναγνωσία, σχολικά μαθητικά έντυπα. Ανθρώπινο δυναμικό και εκπαιδευτικές δραστηριότητες αξίζουν την προσοχή μας, τη στήριξή μας και την εκτίμησή μας.

Σε μια ευτυχή συγκυρία, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου δυναμώνει την της γιορτής, που αποτυπώνεται με ζωηρά χρώματα στην εξαιρετική καλλιτεχνική γραφιστική του Βραζιλιάνου Roger Mello και στα υπέροχα νοήματα της Κουβανοαμερικανής ποιήτριας Margarita Engle, η οποία μεταδίδει το παγκόσμιο μήνυμά της μέσα από «τη μουσική των λέξεων», τις οποίες αποδίδει στην ελληνική γλώσσα η δική μας διακεκριμένη, πολυδιαβασμένη και λατρεμένη από παιδιά και γονείς, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.

Την εμπειρία μας συμπληρώνει η μελοποίηση του μηνύματος από την εκπαιδευτικό και μαέστρο κ. Λώρα Πετροπούλου και τον κ. Διονύση Καλογερόπουλο σε μια μοναδική από την Παιδική Χορωδία Ιερού Ναού Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης» ανέφερε η κ. Μακρή.

«Η φιλαναγνωσία είναι ένα αγαθό, που το καλλιεργούμε και το περιποιούμαστε με ιδιαίτερη προσοχή, και . Καθημερινά. Είναι το δικό μας δώρο στα παιδιά μας, η σκυτάλη που θα περάσει από τα χέρια μας στα δικά τους και από κει στα χέρια των επόμενων γενεών.

Εμείς θα πάρουμε τα παιδιά μας από το χέρι, θα τα αφήσουμε να εξερευνήσουν τι κρύβουν τα ράφια ενός βιβλιοπωλείου, θα τα ενθαρρύνουμε να περιπλανηθούν στους διαδρόμους μιας βιβλιοθήκης, θα τα προσκαλέσουμε να επισκεφτούν μια ή να σερφάρουν στην ιστοσελίδα κάποιου ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου ή κάποιου εκδοτικού οίκου ή κάποιου συγγραφέα και να ανακαλύψουν τον ίδιο και το έργο του.

Θα μάθουμε στα παιδιά μας να αναγνωρίζουν το ως το εισιτήριο τους σε έναν κόσμο καινούργιο, σε έναν ανοιχτό ορίζοντα, ως μέσο για να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους καλύτερα, ως δώρο που δίνουμε και δεχόμαστε με συναίσθηση της αξίας του.

Σας ευχαριστώ και πάλι, θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας.

Το μεγαλύτερο βραβείο το κρατάτε, το γράφετε, το εικονογραφείτε, το ταξινομείτε, το αναλύετε, το διαβάζετε, το δανείζετε, το προτείνετε, το προετοιμάζετε, το ζείτε. Το βιβλίο.»

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση