Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Τοπική Εκκλησία τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Βασίλειο Μπαλτά
Η Τοπική Εκκλησία τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Βασίλειο Μπαλτά

Η Τοπική Εκκλησία τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Βασίλειο Μπαλτά

Στο πλίσιο του εορτσμού της μνήμης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ιερά Μητρόπολη διοργανώνει πανηγυρική εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών, στο Πν. Κέντρο το Σάββατο 30/1, στις 11.00 π.μ.

Κατ' αυτήν θα απονεμηθεί η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, ο Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος στον παλχο επαιδευτικό Βασίλειο Μπαλτά, φιλόλογο.

Για τον τιμώμενο θα ομιλήσουν ο Κων/νος Σουλιώτης τ. σχολάρχης του Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου, με θέμα «Βασίλειος Μπαλτάς: ο άνθρωπος της αγάπης και της ουσιαστικής προσφοράς» και ο πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού αού Αγίου ικολάου Βόλου, με θέμα «Ιχνηλασία ζωής, με εξομολογητική διάθεση».

Μετά την απονομή της Τιμητικής Διακρίσεως, ο κ. Μπαλτάς θα αντιφωνήσει με θέμα «Η επίδραση της κλασικής Παιδείας στην των Πατέρων».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

Βιογραφικό Σημείωμα Βασιλείου Δ. Μπαλτά

Ο Βασίλειος Μπαλτάς γεννήθηκε το 1935 στο Φανάρι Καρδίτσας. Τελείωσε το Εξατάξιο Γυμνάσιο Φαναρίου το 1955 με «Άριστα». Εν συνεχεία, κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων, πέτυχε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Φιλολογικό Τμήμα, από το οποίο αποφοίτησε με «Λίαν Καλώς» τον Ιούνιο του 1960.

Το 1958 παρακολούθησε μαθήματα Βυζ. Μουσικής στον διαπρεπή ιεροψάλτη Δημήτριο Μήτρου.

Κατά τη διετία 1960-62 υπηρέτησε στο ιδιωτικό Γυμνάσιο του Κωνσταντίνου Ζούμπου στην Καρδίτσα. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους διορίστηκε στο Γυμνάσιο Μουζακίου όπου υπηρέτησε μέχρι το 1966. Στο συμμετείχε στην ίδρυση μαθητικών συσσιτίων για τους μαθητές των μακρινών περιοχών.

Τον Οκτώβριο του 1966 μετατέθηκε στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου όπου υπηρέτησε έως το 1981 και έπειτα στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου.

Κατά το διάστημα 1982-1983 παρακολούθησε μαθήματα Βυζ. Μουσικής στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Το 1983 παρακολούθησε Σεμινάριο Θεατρολογίας στην Κοργιαλένειο Σχολή, στις Σπέτσες ,το οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Το 1990 παρουσίασε, σε νεοελληνική , «Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας» σε Λεύκωμα που εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου.

Συνταξιοδοτήθηκε τον Φεβρουάριο του 1991.

"Αλιεύοντας" την είδηση