Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου
Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Με επιτυχία συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπονείται από το για το 2015 με τίτλο «Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ του Δημοτικού και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν, καθώς η εκπόνησή και υλοποίησή του χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Να σημειωθεί ότι από τον Φεβρουάριο του 2015 που ξεκίνησε το παραπάνω πρόγραμμα , περισσότεροι από 2.500 μαθητές είχαν τη δυνατότητα μέσα από παρουσίαση εικόνων και βίντεο να μάθουν πώς εξελίσσεται γενικά η ζωή, να δουν ποιοι οργανισμοί έζησαν στη Μαγνησία πριν από εκατομμύρια χρόνια, ενώ με τη βοήθεια ενός βιωματικού παιχνιδιού έπιασαν με τα χέρια τους πραγματικά απολιθωμένα οστά από ζώα του παρελθόντος, όπως από ελέφαντα, άλογο, καμηλοπάρδαλη, γαζέλα.

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές μεταφέρονται δωρεάν στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου για να δουν από κοντά μεγαλύτερου μεγέθους απολιθώματα από οργανισμούς που έζησαν στο γεωλογικό παρελθόν.

Έννοιες που μέχρι σήμερα εξηγούνταν στα παιδιά μόνο με τη χρήση της εικόνας του βιβλίου ως εκπαιδευτικού μέσου, δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν κτήμα μέσα από βίντεο, βιωματικά παιχνίδια και διαδραστικό μάθημα σε μαθητές από το Τρίκερι, τη Μηλίνα, τον Πτελεό, την Αμαλιάπολη, το Βελεστίνο, το Αερινό και άλλες περιοχές της Μαγνησίας.

Στόχος του προγράμματος είναι να υλοποιηθεί σε όλα τα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στο πιο απομακρυσμένο σχολείο να γνωρίσει τους οργανισμούς που ζούσαν πριν από εκατομμύρια χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας κατά τον Παλαιοζωικό, τον Μεσοζωικό και τον Καινοζωικό αιώνα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση