Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου
Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Με συνεχίζεται το εκπαιδευτικό που εκπονείται από το για το 2015 με τίτλο «Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία». Το απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ του Δημοτικού και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν, καθώς η εκπόνησή και υλοποίησή του χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Να σημειωθεί ότι από τον Φεβρουάριο του 2015 που ξεκίνησε το παραπάνω πρόγραμμα , περισσότεροι από 2.500 μαθητές είχαν τη δυνατότητα μέσα από παρουσίαση εικόνων και βίντεο να μάθουν πώς εξελίσσεται γενικά η ζωή, να δουν ποιοι οργανισμοί έζησαν στη Μαγνησία πριν από εκατομμύρια χρόνια, ενώ με τη βοήθεια ενός βιωματικού παιχνιδιού έπιασαν με τα χέρια τους πραγματικά απολιθωμένα οστά από του παρελθόντος, όπως από ελέφαντα, άλογο, καμηλοπάρδαλη, γαζέλα.

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές μεταφέρονται δωρεάν στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου για να δουν από κοντά μεγαλύτερου μεγέθους απολιθώματα από οργανισμούς που έζησαν στο γεωλογικό παρελθόν.

Έννοιες που μέχρι σήμερα εξηγούνταν στα μόνο με τη χρήση της εικόνας του βιβλίου ως εκπαιδευτικού μέσου, δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν κτήμα μέσα από βίντεο, βιωματικά παιχνίδια και διαδραστικό μάθημα σε μαθητές από το , τη Μηλίνα, τον Πτελεό, την Αμαλιάπολη, το Βελεστίνο, το Αερινό και άλλες περιοχές της .

Στόχος του προγράμματος είναι να υλοποιηθεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας , δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στο πιο απομακρυσμένο να γνωρίσει τους οργανισμούς που ζούσαν πριν από εκατομμύρια χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της και της Θεσσαλίας κατά τον Παλαιοζωικό, τον Μεσοζωικό και τον Καινοζωικό αιώνα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση