Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το δεκατιανό στα σχολεία
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το δεκατιανό στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το δεκατιανό στα σχολεία

Θετική χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ ς την απόφαση του Δήμου Βόλου να παρέχει δεκατιανό σε που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επισιτισμού, λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεχιζόμενης λιτότητας που χτυπάει όλο και περισσότερες οικογένειες.

Ωστόσο σε ανακοίνωση αναφέρει ότι έχει επιφυλάξεις για τη διαδικασία που ακολουθείται, καθώς σχετίζεται με προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

«Πρόκειται για ευαίσθητο θέμα που πρέπει να χειριστεί το κάθε σχολείο με τη διακριτικότητα και την παιδαγωγική ευθύνη των διευθυντών και των συλλόγων διδασκόντων», αναφέρει και τονίζει ότι οι που δικαιούνται τη βοήθεια, σύμφωνα με τα κριτήρια του Δήμου, ανήκουν οικογένειες που έχουν ήδη ενταχθεί σε προγράμματα βοήθειας και είναι γνωστές στις του Δήμου. Τονίζει δε ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν πληρούν τα κριτήρια που τίθενται και όμως υπάρχει πρόβλημα επισιτισμού στα παιδιά.

Η ΕΛΜΕ καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να περιφρουρήσουν τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και με σεβασμό στο ευαίσθητο θέμα, να δώσουν μόνο αριθμητικά δεδομένα, το Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση να παρέχουν δωρεάν δεκατιανό σε όλους τους μαθητές, ενώ καλεί σε συν την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και την Ένωση Γονέων, καθώς και Συλλόγους Γονέων και Δήμους της ς για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Επιστολή ΟΛΜΕ για το προσφυγικό
Επιστολή προς τους μαθητές απέστειλε η ΟΛΜΕ για το προσφυγικό, στην οποία τονίζει ότι αυτοί που μιλάνε για δημοκρατία την ίδια ώρα βρίσκονται πίσω από κάθε πολεμική και εμφύλια διαμάχη. Κάνουν πολέμους, βομβαρδίζουν και μετά τάχα μου κλαίνε για τους μετανάστες, ενώ η φασιστική-ναζιστική Χρυσή Αυγή λέει: “να βάλουμε το στρατό να πνίγει τους πρόσφυγες στη θάλασσα”! Είναι εγκληματίες – απάνθρωποι!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η ΟΛΜΕ ζητά από τους μαθητές να απλώσουν το χέρι της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, συζητώντας στο μάθημα και στο σχολείο το θέμα «προσφυγιά και μετανάστευση», βοηθώντας να αναπτυχθούν πολύμορφες δράσεις (προβολές, εκδηλώσεις, κ.λπ.) και μαζεύοντας , ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και μαζί με τους να προγραμματίσουν επισκέψεις αλληλεγγύης σε χώρους συγκέντρωσης μεταναστών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση