Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το δεκατιανό στα σχολεία
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το δεκατιανό στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το δεκατιανό στα σχολεία

Θετική χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας την του Δήμου Βόλου να παρέχει δεκατιανό σε που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επισιτισμού, λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεχιζόμενης λιτότητας που χτυπάει όλο και περισσότερες οικογένειες.

Ωστόσο σε ανακοίνωση αναφέρει ότι έχει επιφυλάξεις για τη διαδικασία που ακολουθείται, καθώς σχετίζεται με προσωπικά των .

«Πρόκειται για ευαίσθητο θέμα που πρέπει να χειριστεί το κάθε με τη διακριτικότητα και την παιδαγωγική ευθύνη των διευθυντών και των συλλόγων διδασκόντων», αναφέρει και τονίζει ότι οι που δικαιούνται τη βοήθεια, σύμφωνα με τα του Δήμου, ανήκουν οικογένειες που έχουν ήδη ενταχθεί σε προγράμματα βοήθειας και είναι γνωστές στις υπηρεσίες του Δήμου. Τονίζει δε ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν πληρούν τα που τίθενται και όμως υπάρχει πρόβλημα επισιτισμού στα παιδιά.

Η ΕΛΜΕ καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να περιφρουρήσουν τα προσωπικά των παιδιών και με σεβασμό στο ευαίσθητο θέμα, να δώσουν μόνο αριθμητικά , το Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση να παρέχουν δωρεάν δεκατιανό σε όλους τους μαθητές, ενώ καλεί σε συνεργασία την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και την Ένωση Γονέων, καθώς και Συλλόγους Γονέων και Δήμους της Μαγνησίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Επιστολή για το προσφυγικό
Επιστολή προς τους μαθητές απέστειλε η για το προσφυγικό, στην οποία τονίζει ότι αυτοί που μιλάνε για δημοκρατία την ίδια ώρα βρίσκονται πίσω από κάθε πολεμική σύγκρουση και εμφύλια διαμάχη. Κάνουν πολέμους, βομβαρδίζουν και μετά τάχα μου κλαίνε για τους μετανάστες, ενώ η φασιστική-ναζιστική Χρυσή λέει: “να βάλουμε το στρατό να πνίγει τους στη θάλασσα”! Είναι εγκληματίες – απάνθρωποι!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η ΟΛΜΕ ζητά από τους μαθητές να απλώσουν το χέρι της αλληλεγγύης στους , συζητώντας στο μάθημα και στο το θέμα «προσφυγιά και », βοηθώντας να αναπτυχθούν πολύμορφες δράσεις (προβολές, εκδηλώσεις, ζωγραφική κ.λπ.) και μαζεύοντας τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και μαζί με τους καθηγητές να προγραμματίσουν επισκέψεις αλληλεγγύης σε χώρους συγκέντρωσης μεταναστών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση