Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Η ευτυχία να είσαι νέος σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία
Η ευτυχία να είσαι νέος σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία

Η ευτυχία να είσαι νέος σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία

Οι κεντρικές ευρωπαϊκές οικονομίες της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις του πρόσφατου Δείκτη Νέων Εργαζομένων της PricewaterhouseCoopers (PwC), στον οποίο αποτυπώνεται η επιτυχία –ή μη– των χωρών να αξιοποιήσουν τους νέους κάτω των 25 ετών.

Σύμφωνα με την , οι χώρες που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη μπορούν να ενισχύσουν μακροπρόθεσμα τις οικονομίες τους με δισεκατομμύρια δολάρια εάν εφαρμόσουν τις βέλτιστες πρακτικές για την ενίσχυση και αξιοποίηση αυτών των προοπτικών. Το είναι αντίστοιχο με εκείνο που προέκυψε από τον Δείκτη της Χρυσής Ηλικίας που δημοσίευσε για πρώτη φορά η PwC τον Ιούνιο του 2015 και αφορούσε τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζομένους.

Ο Δείκτης Νέων Εργαζομένων της PwC αποτελεί τον σταθμικό μέσο 8 δεικτών που αντανακλούν τη δραστηριοποίηση στην αγορά εργασίας και τη συμμετοχή στην και την επαγγελματική κατάρτιση των νέων μέχρι 25 ετών σε 34 χώρες-μέλη του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Η έκθεση περιλαμβάνει και μια εκτίμηση της πιθανής μακροπρόθεσμης ενίσχυσης των οικονομιών του ΟΟΣΑ εάν κατάφερναν να φτάσουν τα συγκριτικά χαμηλότερα ποσοστά των νέων (20-24) εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Το πιθανό όφελος θα κυμαινόταν από περίπου 1% του ΑΕΠ στη Σουηδία και τη Δανία σε περίπου 3% του ΑΕΠ στις ΗΠΑ, το και τη Γαλλία, με τα μεγαλύτερα πιθανά οφέλη στην , την , την Ελλάδα και την Ισπανία, στις οποίες θα μπορούσαν να φτάσουν και το 7%-9% του ΑΕΠ. Στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ η εκτιμώμενη μακροπρόθεσμη αύξηση του ΑΕΠ θα μπορούσε να φτάσει το 1,2 τρισ. δολάρια (σε τιμές ΑΕΠ 2015).

Τα μέτρα κυβερνητικής πολιτικής που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μεριδίου στις ευκαιρίες μαθητείας και στα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης που αναλογεί στους νέους ανθρώπους και τη μεγαλύτερη έμφαση στην κοινωνική ένταξη, ώστε να επανενταχθούν όσοι κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το και την .

Η έκθεση της PwC συμπεραίνει ότι θα μπορούσαν και άλλες χώρες να επωφεληθούν σημαντικά από την υιοθέτηση διεθνών βέλτιστων πρακτικών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση