Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη
Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη

Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη

Τις αρμοδιότητες του εκχώρησε ο στον Αριστείδη Μπαλτά; Στο … ουτοπικό αυτό συμπέρασμα οδηγεί η πρώτη ανάγνωση της τελευταίας ανακοίνωσης του για τις επικρίσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον τρόπο επιλογής των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της «Κ» η ανακοίνωση ανέφερε: «Αναφορικά με την εμμονή ορισμένων να επαναφέρουν το θέμα της επιλογής των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει -για ακόμη μια φορά- ότι ενήργησε νόμιμα και με βάση τον ισχύοντα νόμο. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη στην κείμενη νομοθεσία διαδικασία επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης (άρθρο 12  παράγραφος  1 περίπτωση α’ εδάφιο δεύτερο του  ν. 3260/2004 (Α΄ 151), η τους γίνεται αποκλειστικά από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων από κατάλογο υποψηφίων που συντάσσεται από την αρμόδια υπηρεσία, και στον οποίο περιλαμβάνονται υποψήφιοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (κατοχή πτυχίου , 15ετή εκπαιδευτική υπηρεσία και σημαντικά διοικητικά και επιστημονικά προσόντα)».

Όμως, μπορεί το υπουργείο να επικαλείται τον νόμο του 2004 και να λέει ότι η τους γίνεται αποκλειστικά από τον Υπουργό Παιδείας, όμως με βάση το ΦΕΚ (στις 27/2/2015) που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αλέξη , «ύστερα από εισήγηση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, στον Αναπληρωτή υπουργό Τάσο Κουράκη, ανατίθεται η των ακόλουθων αρμοδιοτήτων: (…) Των σχετικών με τις Αποκεντρωμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Μάλιστα, η διορισμού των νέων 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη. Τι συμβαίνει στο υπουργείο Παιδείας; Έμπλεξαν – για μία ακόμη φορά – τις γραμμές τους;

Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις, τα σίγουρα είναι δύο: Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη και οι κακές Κουράκη-Μπαλτά.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ξεκίνησαν χθες οι Ημέρες Μουσικής στον Βόλο #ΗμέρεςΜουσικής - https://t.co/p39hA78Ww6 -

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

"Αλιεύοντας" την είδηση