Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Συνάντηση γονέων & κηδεμόνων με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Βόλου
Συνάντηση γονέων & κηδεμόνων με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Βόλου

Συνάντηση γονέων & κηδεμόνων με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Βόλου

Χρήσιμη και κατατοπιστική αναφορικά με πολλές απορίες που υπήρχαν για τα οικονομικά στοιχεία που διέπουν τη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων είχαν πρόσφατα, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με τον προϊστάμενο της Βόλου, Χρήστο Τσαμπρινό.

Για μία ακόμη φορά, εκφράστηκε η αντίρρηση της Ένωσης τόσο στην υποχρεωτικότητα έκδοσης και χρήσης του ΑΦΜ αλλά και της υποβολής φορολογικής δήλωσης, όσο και της επιβολής προστίμων για εκκρεμότητες παρελθόντων ετών, θέματα για τα οποία απαιτούνται ωστόσο, κυβερνητικές αποφάσεις.

Μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης με τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, τονίστηκε ότι θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των συλλόγων που τόσο καθοριστικό και λειτουργικό ρόλο παίζουν σε πολλά επίπεδα στα σχολεία μας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, αξίζει να σημειωθεί, ότι σχετικές ενημερώσεις έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. τόσο προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, όσο και προς άλλους αρμόδιους φορείς, ενώ αναμένεται να υπάρξει και νομοθετική παρέμβαση, κατόπιν του σχετικού αιτήματος.

Στο μεταξύ, τη νομική πλευρά του θέματος, τόσο της έκδοσης και χρήσης του ΑΦΜ, όσο και των καταστατικών των συλλόγων, μελέτησε και παρουσίασε σε της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, ο συμπολίτης και νομικός σύμβουλος της Ένωσης, κ. Σταμάτης Παπαγγελής.

Ο ίδιος απάντησε στις πολλές απορίες που εκφράστηκαν εκ μέρους των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων που παραβρέθηκαν, ενώ αναλυτικά, τα στοιχεία και συμπεράσματα που προέκυψαν, μπορεί κανείς να τα πληροφορηθεί, επισκεπτόμενος το blog της Ένωσης http://enosigoneonvolou.blogspot.gr/

Η κοπή της πίτας

Στο μεταξύ , την καθιερωμένη πίτα της έκοψε η Ένωση, στο χώρο εκδηλώσεων του Σ.Δ.Ε. παρουσία εκπροσώπων συλλόγων γονέων για την καλή χρονιά, με τις ευχές όλων να είναι μια δημιουργική σχολική χρονιά, με για όλους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για το έτος 2021 #αμπελοκαλλιέργεια - https://t.co/MItHy3qxQP -

  • Η εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τον Άγιο Δημήτριο #ΆγιοςΔημήτριος - https://t.co/xfsmgRqt1H -

  • Βλάβη στο νέο #ρολόι του σιλό Βόλου #ρολόι - https://t.co/Y94faEAKiV -

"Αλιεύοντας" την είδηση