Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Συνεργασία Δ. Βόλου -Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων A’/θμιας και B’/θμιας Εκπαίδευσης
Συνεργασία Δ. Βόλου -Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων A’/θμιας και B’/θμιας Εκπαίδευσης

Συνεργασία Δ. Βόλου -Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων A’/θμιας και B’/θμιας Εκπαίδευσης

Σε συμφωνί γι συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που αφορούν στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, κατέληξαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. , με την αντιδήμαρχο εωργία Μποντού- Τοκαλή, αρμόδια σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν προσκλήσεώς της .

Στο τραπέζι του διαλόγου, τέθηκαν τα προβλήματα, αλλά και τα αιτήματα που υπάρχουν γενικότερα στην εκπαίδευση και αφορούν και το δήμο , οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση επίλυσης των όποιων ζητημάτων, αλλά και η συνεργασία που οφείλεται να αναπτυχθεί μεταξύ όλων των μελών των σχολικών κοινοτήτων, με κοινό στόχο, την βελτίωση των συνθηκών στα και κατ΄επέκταση το όφελος που μπορεί να προκύψει για τα ίδια τα παιδιά.

Ιδιαίτερη συζήτηση, έγινε για τις κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν σε μια σειρά από ζητήματα, ενώ η κα Μποντού-Τοκαλή, γνωστοποίησε στους γονείς, ότι ο δήμος ξεκίνησε τη μέριμνα για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μετά την κοινοποίηση των στοιχείων από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας), που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν οι ίδιοι, να εξασφαλίσουν πρωϊνό από τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, είναι θετικό το γεγονός, ότι μετά τη πρόσφατη γνωστοποίηση του θέματος, αλλά και προσωπικές προσπάθειες, ανταποκρίθηκαν και ιδιώτες χορηγοί για την κάλυψη των αναγκών, ενώ και ο δήμος θα καλύψει μέσω του «ταμείου αλληλεγγύης», όποιες ανάγκες σίτισης δημιουργηθούν.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, κοινοποίησαν παράλληλα στην κα Γεωργία Τοκαλή-Μποντού, υπόμνημα με τα ζητήματα που έχουν καταγράψει μετά και τις συνεχείς συνομιλίες τους, με τους άμεσα εμπλεκόμενους στη διαδικασία, ζητώντας την όποια μελλοντική συνδρομή σε ζητήματα που θα ανακύπτουν.

Συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών

Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, ανταποκρίθηκε άμεσα σε κάλεσμα της αρμόδιας υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Βόλου για συγκέντρωση παιχνιδιών που δόθηκαν σε παιδιά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, ενημερώνοντας και γνωστοποιώντας το κάλεσμα, (το προηγούμενο χρονικό διάστημα), σε όλους τους Συλλόγους Γονέων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, με σημαντική μάλιστα ανταπόκριση.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι η Ένωση, συμμετείχε με αντίστοιχη πρωτοβουλία και κατόπιν προσκλήσεως που υπήρξε, από τη σύμπραξη των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων , για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων χρήσιμων ειδών, τα οποία απεστάλησαν στους πρόσφυγες, λίγο πριν τις γιορτές.

Επί τη ευκαιρία μάλιστα, η Ένωση ευχαριστεί, όλους όσοι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, ανταποκρίθηκαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση