Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Συνεργασία Δ. Βόλου -Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων A’/θμιας και B’/θμιας Εκπαίδευσης
Συνεργασία Δ. Βόλου -Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων A’/θμιας και B’/θμιας Εκπαίδευσης

Συνεργασία Δ. Βόλου -Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων A’/θμιας και B’/θμιας Εκπαίδευσης

Σε για σε όλα τα επίπεδα που αφορούν στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, κατέληξαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου, με την αντιδήμαρχο Γεωργία Μποντού- Τοκαλή, αρμόδια σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν προσκλήσεώς της .

Στο τραπέζι του διαλόγου, τέθηκαν τα προβλήματα, αλλά και τα αιτήματα που υπάρχουν γενικότερα στην εκπαίδευση και αφορούν και το δήμο Βόλου, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση επίλυσης των όποιων ζητημάτων, αλλά και η που οφείλεται να αναπτυχθεί μεταξύ όλων των μελών των σχολικών κοινοτήτων, με κοινό στόχο, την βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία και κατ΄επέκταση το όφελος που μπορεί να προκύψει για τα ίδια τα .

Ιδιαίτερη συζήτηση, έγινε για τις κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν σε μια σειρά από ζητήματα, ενώ η κα , γνωστοποίησε στους , ότι ο δήμος ξεκίνησε τη μέριμνα για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μετά την κοινοποίηση των στοιχείων από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας), που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν οι ίδιοι, να εξασφαλίσουν πρωϊνό από τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, είναι θετικό το γεγονός, ότι μετά τη πρόσφατη γνωστοποίηση του θέματος, αλλά και προσωπικές προσπάθειες, ανταποκρίθηκαν και ιδιώτες χορηγοί για την κάλυψη των αναγκών, ενώ και ο δήμος θα καλύψει μέσω του «ταμείου αλληλεγγύης», όποιες ανάγκες σίτισης δημιουργηθούν.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, κοινοποίησαν παράλληλα στην κα Γεωργία Τοκαλή-Μποντού, με τα ζητήματα που έχουν καταγράψει μετά και τις συνεχείς συνομιλίες τους, με τους άμεσα εμπλεκόμενους στη σχολική διαδικασία, ζητώντας την όποια μελλοντική συνδρομή σε ζητήματα που θα ανακύπτουν.

και παιχνιδιών

Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, ανταποκρίθηκε άμεσα σε κάλεσμα της αρμόδιας υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Βόλου για συγκέντρωση παιχνιδιών που δόθηκαν σε που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, ενημερώνοντας και γνωστοποιώντας το κάλεσμα, (το προηγούμενο χρονικό διάστημα), σε όλους τους Συλλόγους Γονέων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, με σημαντική μάλιστα ανταπόκριση.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι η Ένωση, συμμετείχε με αντίστοιχη πρωτοβουλία και κατόπιν προσκλήσεως που υπήρξε, από τη σύμπραξη των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων Μαγνησίας, για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων χρήσιμων ειδών, τα οποία απεστάλησαν στους , λίγο πριν τις γιορτές.

Επί τη ευκαιρία μάλιστα, η Ένωση ευχαριστεί, όλους όσοι μαθητές, και , ανταποκρίθηκαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση