Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γιορτή καινοτομίας των ΕΠΑΛ στην παραλία του Βόλου
Γιορτή καινοτομίας των ΕΠΑΛ στην παραλία του Βόλου

Γιορτή καινοτομίας των ΕΠΑΛ στην παραλία του Βόλου

Μθητική εκδήλωση – γιορτή κινοτομίας της επαγγελματικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί από 10 – 12 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου, μετά από πρωτοβουλία των διευθυντών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, του 2ου ΕΚ Ν. Ιωνίας και του ΕΚ Αλμυρού και των διευθυντών των του Νομού.

Σε Τύπου που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι οι διευθυντές των τριών Εργαστηριακών Κέντρων αναφέρθηκαν, στην επαγγελματική εκπαίδευση αλλά και στην που θα πραγματοποιηθεί.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΚ Ν.Ιωνίας Ιωαν. Μπερέτας αναφέρθηκε στους στόχους της δράσης που έχει αναληφθεί, προκειμένου να γίνει γνωστό στους μαθητές Γυμνασίων και στους τους τι προσφέρουν τα και τα Εργαστηριακά Κέντρα. Ειδικότερα επεσήμανε ότι έχει δημιουργηθεί ένα έντυπο που περιλαμβάνει όλες τις όλων των ΕΠΑΛ του Νομού – εκδόθηκαν 2.000 αντίτυπα – εκ των οποίων τα 1.000 διανεμήθηκαν στα Γυμνάσια του Νομού και τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν κατά τη διάρκεια της ς.

Όπως είπε «κοινός παρονομαστής των δράσεων που κάνουμε είναι να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές, έτσι ώστε να κάνουν την καλύτερη επιλογή – αν θέλουν να ακολουθήσουν το Ενιαίο Λύκειο ή ΕΠΑΛ. Τα ΕΠΑΛ θα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές, ότι προσφέρουν απολυτήριο, εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για όσους επιθυμούν και πτυχίο επαγγελματία».

Ο διευθυντής του 1ου ΕΚ Βόλου Ιωαν. Τσοκανάκης, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να γίνει γνωστή η εκπαίδευση που δίνεται μέσω των ΕΠΑΛ και στα εργαστήρια, γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν εξειδικευμένα εργαστήρια και παρέχεται υψηλό επίπεδο γνώσης και τεχνογνωσία κι ο μαθητής όταν τελειώσει θα έχει πτυχίο στο χέρι του και μπορεί να ανοίξει τη δική του επιχείρηση.

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Τσοκανάκη είναι η μαθητική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί 10 – 12 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου να αποτελέσει θεσμό. Συγκεκριμένα θα στηθεί μία τέντα 300τ.μ. δίπλα από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου εκεί θα υπάρχουν έργα μαθητών, αλλά και παιδιών που συμμετείχαν στην υλοποίηση των έργων και τώρα έχουν αποφοιτήσει και θα παρουσιάζονται ανά ειδικότητα.

Ο διευθυντής του ΕΚ Αλμυρού Δημ. Νικολόπουλος, τόνισε ότι τα εργαστηριακά κέντρα είναι αυτόνομες μονάδες που βοηθούν τους μαθητές. Στο Νομό Μαγνησίας λειτουργούν 10 ΕΠΑΛ με 12τομείς και 37 συνολικά.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν έχουν επιλεγεί ανάλογα με το χώρο που καταλαμβάνουν, καθώς θα δοθεί οι δυνατότητα σε όσους βρεθούν στην παραλία , να δουν από κοντά ανεμογεννήτριες, αυτοκίνητο, σύστημα μέτρησης νερού, ηλεκτρικού και φυσικού αερίου μέσω οπτικών ινών, νέες τάσεις κομμωτικής, ρομποτικά συστήματα κ.ά.

Στα σχέδια των διευθυντών των Εργαστηριακών Κέντρων είναι από τη νέα χρονιά να «προχωρήσουν» και τα βιωματικά εργαστήρια, τα οποία φέτος λόγω χρόνου δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθούν.

Μέσω των βιωματικών ασκήσεων κι εργαστηρίων, μαθητές Γυμνασίων θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να βιώσουν από κοντά πώς λειτουργούν τα εργαστηριακά κέντρα και το έργο που παράγουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση