Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » «Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών»
«Γιορτάστε μαζί μας  την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών»

«Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών»

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο Σ.Δ.Ε.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, (Επτά Πλατανίων με Χείρωνος- είσοδος από Επτά Πλατανίων), σε μια ανοιχτή , προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών», από τις 18.30 έως και τις 20.30

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, στο τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης , με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών», προωθεί την εκμάθηση γλωσσών και εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια για την της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Οι γενικοί στόχοι της ημέρας, είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφορος των γλωσσών που μαθαίνονται, με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης, να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης, να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών.

Στο πλαίσιο αυτών των στόχων, οι πολίτες της Ευρώπης ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση μιας ς ή να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους . Επίσης, όσοι είναι υπεύθυνοι να παρέχουν πρόσβαση στην εκμάθηση γλωσσών ενθαρρύνονται να διευκολύνουν τους πολίτες να μάθουν ένα μεγαλύτερο εύρος γλωσσών και να υποστηρίξουν πρωτοβουλίες για πολιτικές που προωθούν τις γλώσσες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση γλωσσών, πέρα από τα αγγλικά.

Η και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, τους -, παράρτημα Μαγνησίας, το ΣΔΕ Βόλου, (που παραχωρεί ευγενικά και το χώρο του), το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, πολιτιστικά ινστιτούτα και σχολικές δομές της Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχεδίασαν για ακόμα μια χρονιά τη διοργάνωση μιας πολύπλευρης εκδήλωσης σε μια πολυπολιτιστική και πολυγλωσσική, διαδραστική για όλους τους πολίτες του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση