Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γενική Συνέλευση καθηγητών
Γενική Συνέλευση καθηγητών

Γενική Συνέλευση καθηγητών

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 29/9 στις 6.30 στο αμφιθέατρο του εσπερινού Γυμνασίου – 3ου Γυμνασίου Βόλου οι καθηγητές Β' βάθμιας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Εκτίμηση της κατάστασης με την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία της ς
  • Η πορεία και η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος

Στο χώρο της Παιδείας η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδυάσει με έναν αποσπασματικό τρόπο μεταρ και αλλαγές που έχει ανάγκη το σημερινό σχολείο με τις μνημονιακές απαιτήσεις των περικοπών, την υπο της ς και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ

Σ' αυτό το πλαίσιο τα τελευταία του Υπουργείου είχαν ως βασικό στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού. Οι μηδενικοί διορισμοί και φέτος μόνιμων εκπαιδευτικών, η διαφαινόμενη των αναπληρωτών επέβαλαν τις του Υπουργείου  (κατάργηση του 3ωρου υπευθύνων εργαστηρίων  ς – Πληροφορικής, των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, μείωση τω ωρών μαθημάτων στο Γυμνάσιο κλπ.

Τα παραπάνω και κυρίως η συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας για όλη την ελληνική κοινωνία, από την εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας καθώς και οι επικείμενες αλλαγές σε εργασιακό και συνδικαλιστικό νόμο απαιτούν την ενεργο  των καθηγητών πάνω στα προβλήματα του κλάδου και στα γενικότερα προβλήματα που μας αφορούν όλους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση