Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Το Φθινόπωρο γιορτάζουμε τις γλώσσες
Το Φθινόπωρο γιορτάζουμε τις γλώσσες

Το Φθινόπωρο γιορτάζουμε τις γλώσσες

 

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που γιορτάζουμε τις γλώσσες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί με 24 επίσημες γλώσσες και γλώσσες εργασίας υποστηρίζει την πολυγλωσσία μέσα από τις ακόλουθες δράσεις:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: Φέτος ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στην Αθήνα οργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (στο Γκάζι, σταθμός Μετρό ) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες από 12 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και την υποστήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/115322085591455/.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου: Στις 18:00, η Αντιπεριφέρεια Δράμας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ξάνθης και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ς Δράμας οργανώνουν Ημερίδα για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2016» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου ΠΕ Δράμας (1ης Ιουλίου). Πληροφορίες και Εγγραφές: τηλ. 25410-79552 & europedirect@duth.gr.

Θα αναπτυχθούν τα θέματα «Γλωσσικές και άλλες για το μέλλον» και «Προωθώντας την πολυγλωσσία στα σχολεία μέσα από τη δράση eTwinning». Παρόμοια δράση οργανώνεται και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στην από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής.
Πληροφορίες: info@europedirectkomotini.eu

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου: Απονομή του Βραβείου Μεταφρασμένης Ποίησης « Αλεξάνδρου».
Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/313179992373450/

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου: Στις 12.00 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών), λήγει η προθεσμία εγγραφής των Λυκείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «JuvenesTranslatores» στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές που έχουν γεννηθεί το 1999.

Από τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα επιλεγούν με κλήρωση 21 (όσοι και οι Έλληνες Ευρω). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 24 Νοεμβρίου. Οι νικητές (ένας από κάθε χώρα) θα παραλάβουν τα βραβεία τους στις Βρυξέλλες την άνοιξη του .

Πληροφορίες: http://ec.europa.eu/translatores/index_el.htm

Σάββατο 12 Νοεμβρίου: Συνέδριο « και ».
Πληροφορίες: https://ec.europa.eu/greece/about-us/translation/index_el.htm.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου: Ημερίδα Εργασίας «Οπτικοακουστική Μετάφραση και άτομα με αναπηρία».
Πληροφορίες: https://ec.europa.eu/greece/about-us/translation/index_el.htm.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Παναγιώτης ΑΛΕΒΑΝΤΗΣ τηλ. 210-7272-133, 69-7428-9919

"Αλιεύοντας" την είδηση