Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» στο Βόλο
«1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» στο Βόλο

«1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» στο Βόλο

Πραγματικότητα θα αποτελέσει για την πόλη του Βόλου, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), που προγραμματίζει η Ένωση Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, την και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε άμεση δράση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και σε συνεργασία με μία σειρά φορέων που θα ανακοινωθούν επίσημα σε λίγες ημέρες, όπως και το σύνολο των συμμετεχόντων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι έχει ήδη τεθεί, υπό την αιγίδα του «Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ)», έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (), της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών», του «Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού κατεύθυνση Λογοτεχνίας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ια πρώτη φορά συνεργασία 40 δημιουργών

Για πρώτη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τριήμερο στον Βόλο, 40 συνολικά , εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί από την πόλη, την Αθήνα καθώς και άλλες , προκειμένου να «στήσουν» από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο.

Το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά) προγραμματίζεται για τις 8, 9 και 10 Απριλίου του 2016 με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου), ενώ εκτός από τις δράσεις για το βιβλίο, τη δική τους θέση έχουν το θέατρο και η μουσική με παραστάσεις και συναυλίες.

Θα συμμετάσχουν , εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί στήνοντας εργαστήρια για μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και με γονείς και εκπαιδευτικούς.
Αφηγήσεις παραμυθιών, εικονοποιία για μικρούς και μεγάλους, τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη για την αξιοποίηση λογοτεχνικών κειμένων, δημιουργική γραφή, , συναισθηματική διαλεκτική, διαδραστικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας…

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όσων αγαπούν το καλό παιδικό και εφηβικό βιβλίο με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας.
Στα εργαστήρια οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από τα θέματα, του σχολικού εκφοβισμού, της αποδοχής της διαφορετικότητας, του σεβασμού της ς, της περιβαλλοντικής συνείδησης, της ανάδειξης συναισθημάτων, του σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς, της αγάπης για διάφορες μορφές τέχνης. καθώς θα κληθούν από έμπειρους εμψυχωτές και δημιουργούς να μιλήσουν, να γράψουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά.

Οι δράσεις θα πλαισιωθούν από μουσικά σχήματα, δίνοντας έτσι στην όλη διοργάνωση και μια ατμόσφαιρα γιορτής. Μια συνάντηση σημαντικών συγγραφέων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας με τους μικρούς αναγνώστες τους, με ενήλικες που επιθυμούν να οργανώσουν προγράμματα στη σχολική τάξη αλλά και γονείς οι οποίοι θα μάθουν πώς να συνδιαβάζουν με τα παιδιά τους, κάνοντας την ανάγνωση ανάγκη και απόλαυση.

Κάλεσμα σε γονείς και εθελοντές

Την ίδια ώρα, από την Ένωση, απευθύνεται κάλεσμα για συμμετοχή και υποστήριξη των δράσεων, τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας τους, όσο και στην εξέλιξή τους, σε όλους τους συλλόγους γονέων, τους τοπικούς φορείς, τις οργανώσεις, όπως και άλλους συλλόγους, που έχουν ως βάση την αγάπη για το βιβλίο και τα παιδιά.

Όσοι επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, όπως και επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στο enwsigonewnvolou@gmail.com, ή να επισκέπτονται το http://enosigoneonvolou.blogspot.gr .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση