Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018: Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018: Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018: Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 το Ωδείον Αθηνών μεταμορφώνεται σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών μαζί με Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες από 14 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), την Πρεσβεία της Γεωργίας και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – του δήμου Αθηναίων.

Προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, με όχημα τη γλώσσα, από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Άλεξ Κάβδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Online Διαγωνισμός

Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με αφετηρία έναν μεγάλο διαδικτυακό διαγωνισμό που προσφέρει πλούσια δώρα ξένων γλωσσών!

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu, πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι του θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Ρουμανικών, Σουηδικών και Τσεχικών.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στη Μεγάλη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 10:00-15:00 στο Ωδείον Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β ́ 17-19).

Κληρώσεις

Μείνετε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης καθώς – εκτός από τα αναμνηστικά δώρα που θα κληρώνονται καθ’ όλη τη διάρκειά της, μεταξύ των οποίων και 2 tablets από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) – ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα προσφέρει σε έναν τυχερό και τον/τη συνοδό της επιλογής του, δύο από Ελλάδα προς Κύπρο, μετ’ επιστροφής και με όλους τους φόρους.

Ο νικητής μπορεί να πραγματοποιήσει το ταξίδι του έως τις 31/12/18.

Περισσότερες πληροφορίες: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού,Ιωάννα Χατζηκωστή, 2103610178, cto-athens@cyta.gr.

Η EUNIC (European Union National Institutes of Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της ΕΕ) είναι μία ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και, σε αρκετές περιπτώσεις, τις μορφωτικές σχέσεις των χωρών τους με άλλες χώρες.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα εξής μέλη της EUNIC Αθήνας: British Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, Goethe-Institut Athen, ÖSD-Institut Griechenland, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ρουμανίας, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ουγγαρίας, Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, Ινστιτούτο Θερβάντες, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού· συντονίζει το Goethe-Institut Athen.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι:

· να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών αλλά και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται, με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης·

· να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης·

· να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση