Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Εθελοντές, υποστηρικτές και συμμετέχοντες ζητά η «Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου»
Εθελοντές, υποστηρικτές και συμμετέχοντες  ζητά η «Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου»

Εθελοντές, υποστηρικτές και συμμετέχοντες ζητά η «Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου»

Για τις επόμενες δράσεις, με οφέλη για όλες τις σχολικές κοινότητες και την τοπική κοινωνία

 Εθελοντές, υποστηρικτές και συνερ, τόσο από τις σχολικές κοινότητες της πόλης, όσο και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, αναζητά η του Δ. Βόλου, προκειμένου να υλοποιηθούν μια σειρά δράσεων που προγραμματίζονται, με τη αρκετών φορέων, προσώπων αλλά και επιστημονικών παραγόντων.

Σημαντική μέχρι σήμερα είναι η ανταπόκριση πλήθος γονέων και εκπαιδευτικών που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες και τον ελεύθερο χρόνο τους για διάφορες εκδηλώσεις, τους οποίους το Δ.Σ. ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Απαραίτητες παράλληλα, είναι ιδέες και προτάσεις που μπορεί να υλοποιηθούν εφόσον αξιολογηθούν, το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε στο ήδη προγραμματισμένο πλαίσιο, είτε ανεξάρτητα, ως , εργαστήρια, εκπαίδευση κ.λ.π., από συμπολίτες και όχι μόνο, που μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και υπηρεσίες τους.

Έτσι λοιπόν, εάν υπάρχουν γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, επιστήμονες και άλλοι γενικότερα που μπορούν να προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους, σε δράσεις που προγραμματίζει η Ένωση ή να προτείνουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ένωση στο mail enwsigonewnvolou@gmail.com, με τον πρόεδρο Ηλία Κουτσερή (τηλ. 6944-168991 και koutseris@hotmail.com) ή την Ειδ. Γραμματέα Γεωργία Μπίτση (τηλ. 6973317677 και bitgia@gmail.com).

Το «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»

 Στην κορύφωσή τους βρίσκονται στο μεταξύ ο προγραμματισμός, όπως και η οργάνωση του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, μετά τη θετική έκβαση των περυσινών εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι επισκέπτες!

Τα μέλη από τις «Λέσχες Ανάγνωσης» που λειτουργούν στην περιοχή μας, εντός και εκτός σχολείων, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί που έχουν συγγράψει (παιδικό και εφηβικό βιβλίο) και δεν έχουν προσεγγιστεί για το Φεστιβάλ ή δεν έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους, οργανωμένα μουσικά σχήματα που επιθυμούν να ενταχθούν στο πολιτιστικό ένθετο του Φεστιβάλ βιβλίου, καλούνται απ΄ το Δ.Σ. της Ένωσης, να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του.

Προσφορές για το «Φεστιβάλ»

Στη διάρκεια και των φετινών εκδηλώσεων, με στόχο την άρτια διοργάνωση, με την υποστήριξη και όλων των συνδιοργανωτών που θα αναφερθούν σύντομα, θα χρειαστεί η ανταπόκριση τόσο των εθελοντών (θα δημιουργηθεί συμμετεχόντων), που θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του τετραημέρου, όσο και επαγγελματιών που θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα για την κάλυψη των όποιων αναγκών.

Έτσι, εάν υπάρχουν γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων, συμπολίτες κ.α. που μπορούν να προσφέρουν χρήσιμα υλικά για τις δράσεις που θα αναπτυχθούν (όπως σχολικά είδη), δώρα που θα δοθούν, όπως και ασχολούμενοι στην σίτιση (επιχειρήσεις catering, εστίασης, καφέ), διαμονή (ξενοδοχεία κ.λ.π.) να επικοινωνήσουν με τα μέλη της Ένωσης (mail enwsigonewnvolou@gmail.com, Ηλίας Κουτσερής τηλ. 6944-168991 και koutseris@hotmail.com, Ειδ. Γραμματέα Γεωργία Μπίτση τηλ. 6973317677 και bitgia@gmail.com ).

 Διατροφική ενημέρωση

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, σε συνεργασία με την Ένωση Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος (Ε.Δ.Δ.Ε.), έχουν ξεκινήσει έναν  κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές, με τίτλο: «Διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία».

Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Βόλου, με τη συνεργασία του οποίου γίνεται η εκδήλωση (Συγκρότημα Μουρτζούκου, είσοδος από οδό Επτά Πλατανίων), θα γίνει η επόμενη ενημέρωση, στην οποία έχουν προσκληθεί ομιλητές διαιτολόγοι- διατροφολόγοι, αλλά και τμήματα σχολείων, που έχουν ασχοληθεί με το θέμα της ς, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση