Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τη Θεματική Εβδομάδα στα σχολεία « Σώμα και Ταυτότητα »
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τη Θεματική Εβδομάδα στα σχολεία « Σώμα και Ταυτότητα »

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τη Θεματική Εβδομάδα στα σχολεία « Σώμα και Ταυτότητα »

Ως απόρροια της γενικότερης σήψης και παρακμής που χαρακτηρίζουν τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το Υπουργείο Παιδείας με βάση Εγκύκλιο που έχει σταλεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της Χώρας, θα πραγματοποιήσει στα Γυμνάσια της χώρας με τίτλο: « Σώμα και Ταυτότητα ». Για το ζήτημα κατέθεσε σχετική ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Στην ερώτησή του επισημαίνει πως η Εγκύκλιος αυτή, αγνοεί προκλητικά τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις της Ελληνικής κοινωνίας όπου επικρατούσα είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός. Ουσιαστικά, με βάση τον θεματικό άξονα των «Έμφυλων Ταυτοτήτων», οι /τριες καλούνται να επιλέξουν το φύλο τους (gender), ανεξαρτήτως από το εάν έχουν γεννηθεί αγόρια ή κορίτσια(sex) και με την αρωγή των γονέων θα προβαίνουν στην Αποδόμηση «Έμφυλων στερεότυπων» με την βοήθεια συγκεκριμένων ιατρικών εφαρμογών.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις επισημάνσεις έγκριτων επιστημόνων για τον κίνδυνο σοβαρών ψυχολογικών διαταραχών σε περίπτωση που διαταραχθεί η φυσική ταυτότητα του φύλου.

Επιπλέον, ο βουλευτής τονίζει ότι η εν λόγω Εγκύκλιος προσβάλλει ευθέως το «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου αλλά και τις Θρησκευτικές και Φιλοσοφικές πεποιθήσεις των Ελλήνων γονέων. Παράλληλα, ζητά να αποσυρθούν άμεσα οι θεματικές ενότητες που αφορούν τον άξονα των «Έμφυλων Ταυτοτήτων», καθώς καταπατούν μεταξύ άλλων και το άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει τους σκοπούς της εκπαίδευσης στα Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με βάση την Ηθική , Εθνική και Θρησκευτική αγωγή.

Καταλήγοντας τονίζει ότι “Τα αίσχη και οι ιδεοληψίες των αριστεριστών του Συριζα δεν περνάνε στην Ελληνική κοινωνία!”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο #ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της… - https://t.co/5JbwWVQCVm -

  • Πολύ καλή εμφάνιση της Νίκης Βόλου στο Χειμερινό Κύπελλο κολύμβησης - https://t.co/yVBcX3YouS… -

  • Κορασίδες και άνδρες του Ολυπιακού επικράτησαν της Νίκης #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/MPsmg1g7f7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση