Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Erasmus+: 2,2 δισ. ευρώ το 2016 για έργα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού
Erasmus+: 2,2 δισ. ευρώ το 2016 για έργα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού

Erasmus+: 2,2 δισ. ευρώ το 2016 για έργα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού

Η Ευρωπϊκή Επιτροπή νακοίνωσε σήμερα ότι το πρόγραμμα Erasmus+ θα διαθέσει μόνο το 2016 2,2 δισ. ευρώ με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν ευκαιρίες για σχεδόν 600.000 νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν, να καταρτιστούν, να εκτελέσουν εθελοντική ή να συμμετάσχουν σε ανταλλαγές νέων και σχέδια που θα υλοποιηθούν στο εξωτερικό.

Περαιτέρω δυνατότητες θα διατεθούν σε 200.000 εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και αροσώπους της νεολαίας προκειμένου να συνεχίσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Το 2016, η Επιτροπή εστιάζει τη χρηματοδότηση από το Erasmus+ στην υποστήριξη έργων που αποσκοπούν να καταστήσουν τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης χωρίς αποκλεισμούς, να τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη πολυμορφία της διδασκαλίας ανά την και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του κινδύνου ριζοσπαστικος των νέων. Σηματοδοτώντας το τρίτο έτος του προγράμματος Erasmus+, η σημερινή δημοσίευση της γενικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το 2016 και ο οδηγός του προγράμματος που τη συνοδεύει θα επιτρέψει σε ιδρύματα και άτομα να αρχίσουν την της υποβολής των προτάσεων για έργα, τα οποία θα επιλεγούν σύμφωνα με ανταγωνιστικές διαδικασίες ς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση