Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επιστολική επικοινωνία του Μητροπολίτη Δημητριάδος με τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας

Επιστολική επικοινωνία του Μητροπολίτη Δημητριάδος με τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας

Επιστολή γάπης κι εκτίμησης προς τους εκπαιδευτικούς της ς απέστειλε ο κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αφού επισημαίνει ότι η επικοινωνία αυτή δεν έχει εθιμικό, αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο, προερχόμενο από την ιδιότητα του Πνευματικού Πατρός, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «επιθυμώ να επιβεβαιώσω την αναγνώρισή μας στο έργο που επιτελείτε σε δύσκολες συνθήκες.

Η διαμορφωμένη τα τελευταία χρόνια κατάσταση στον τόπο μας δυσχεραίνει αναμφίβολα την του λειτουργήματός σας. Η οικονομική αστάθεια, η αβεβαιότητα για το μέλλον, οι κοινωνικές δυσκολίες αντικατοπτρίζονται τόσο στη σχολική όσο ασφαλώς και στην προσωπική σας ζωή.

Εντούτοις, μπορούμε πλέον να διαπιστώσουμε ότι οι αντιξοότητες, ο περιορισμός κάποιων δυνατοτήτων, οι τυχόν ελλείψεις σε υλικοτεχνικό επίπεδο ανέδειξαν αυτά τα χρόνια το φιλότιμο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Φάνηκε ξεκάθαρα πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος του δασκάλου και του καθηγητή, που μπορεί να αναπληροί τα ελλείποντα, να υπερβαίνει τα εμπόδια και να μεταβάλλει τα προτα σε ευκαιρίες.

Είμαι βέβαιος ότι οι όλοι εσείς οι εκπαιδευτικοί μας αναδεικνύεστε αντάξιοι των περιστάσεων, βασιζόμενοι στη διάθεση αυτοπροσφοράς και αυτοθυσίας, στην αγάπη για το λειτούργημά σας και στην επίγνωση ότι το έργο σας θα σημαδέψει το μέλλον του τόπου μας, που ενσαρκώνουν τα παιδιά μας».

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος εξαίρει την δράση των εκπαιδευτικών στο ανθρωπιστικό και κοινωνικό πεδίο, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους π.χ. στην αντιμετώπιση του υποσιτισμού των μαθητών, ενώ επισημαίνει την θερμή συνεργασία και βοήθεια, που στα χρόνια της κρίσης, προσφέρει η Τοπική μας Εκκλησία, βοήθεια, που θα συνεχιστεί και στη φετινή χρονιά, στα πρόσωπα δεκάδων εντεταλμένων, προς τούτο, κληρικών μας.

Στην προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασίας με τις σχολικής κοινότητες, ο Σεβασμιώτατος προτείνει την διεύρυνση δύο δράσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στα αμέσως προηγούμενα χρόνια και είχαν θετικότατη αποδοχή από τους μαθητές: «Η πρώτη είναι η τέλεση υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία τα παιδιά έχουν οπτική επαφή με τα τελούμενα και ακούν μία άρτια επεξήγηση και σχολιασμό των όσων τελούνται.

Κατά την περασμένη χρονιά, είχα πολλές φορές την ευκαιρία να τελέσω προσωπικά τέτοιες υποδειγματικές , κατόπιν σχετικών προσκλήσεων σχολείων της περιοχής μας. Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι συμμετασχόντες υπήρξαν ιδιαίτερα θετικές και ενθαρρυντικές.

Επιπλέον, μία άλλη επιμορφωτική ευκαιρία που σας προτείνουμε είναι η προβολή μίας ς δημιουργημένης ειδικά για παιδιά με τη ζωή του Χριστού, την οποία μπορούμε να σας διαθέσουμε σε μορφή ψηφιακού δίσκου (dvd), ούτως ώστε να οργανωθεί μία σχετική στο σχολικό χώρο που θα επιτρέψει μία συνολική γνώση του προσώπου του Χριστού».

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος, αφού τονίζει την αναγνώριση, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας για το επιτελούμενο εκπαιδευτικό έργο, σημειώνει: «Μη ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό σας και ότι πάντοτε σας συνοδεύουμε με την προσευχή μας.

Στις τόσο κρίσιμες μέρες μας, όπου πρόσωπα και διαψεύδουν συνεχώς την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, εναπόκειται σε εσάς να διαμορφώσετε το καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας με όραμα αληθινής Παιδείας, με αρχές όπως η υπευθυνότητα και η εντιμότητα και με τα ζείδωρα ιδανικά της εθνικής μας παράδοσης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση