Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεραμιδίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεραμιδίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεραμιδίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δούνε τη Χάρτα του Ρήγα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο συντοπίτης τους, ο Τεχνικών Υπηρεσιών .

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. μίλησε στους μικρούς μαθητές για το του Ρήγα και τους ενημέρωσε ότι είναι μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Νεώτερου Ελληνισμού και των Βαλκανίων: Διαφωτιστής, Επαναστάτης, Μάρτυρας, Πολιτικός , Στρατιωτικός , Εθνεγέρτης και Οραματιστής μιας δημοκρατικής πολιτείας του Βαλκανικού χώρου.

Αναφερόμενος εξάλλου ο δήμαρχος στη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, που ενσαρκώνει το όραμα του Ρήγα για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους και μας θυμίζει τον πρωτεύοντα ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Επίσης, τους μικρούς μαθητές ξενάγησε στο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο και τους εξήγησε τη λειτουργία και τη σημασία του δημοτικού συμβουλίου, η δραστηριότητα του οποίου διασφαλίζει τις δημοκρατικές αξίες της δημοτικής διοίκησης.

Τέλος, ο δήμαρχος προσέφερε στους μικρούς μαθητές βιβλία που αφορούν το έργο του εθνομάρτυρα ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση