Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεραμιδίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεραμιδίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεραμιδίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σκοπός της ς ήταν να ενημερωθούν σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δούνε τη Χάρτα του Ρήγα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο συντοπίτης τους, ο Τεχνικών Υπηρεσιών .

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας μίλησε στους μικρούς για το του Ρήγα και τους ενημέρωσε ότι είναι μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Νεώτερου Ελληνισμού και των Βαλκανίων: Διαφωτιστής, Επαναστάτης, Μάρτυρας, Πολιτικός νους, Στρατιωτικός νους, Εθνεγέρτης και Οραματιστής μιας δημοκρατικής πολιτείας του Βαλκανικού χώρου.

Αναφερόμενος εξάλλου ο δήμαρχος στη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, που ενσαρκώνει το όραμα του Ρήγα για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους και μας θυμίζει τον πρωτεύοντα ρόλο της ς στην περιοχή των Βαλκανίων.

Επίσης, τους μικρούς ξενάγησε στο Δημαρχείο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος και τους εξήγησε τη λειτουργία και τη σημασία του δημοτικού συμβουλίου, η δραστηριότητα του οποίου διασφαλίζει τις δημοκρατικές αξίες της δημοτικής διοίκησης.

Τέλος, ο δήμαρχος προσέφερε στους μικρούς ές βιβλία που αφορούν το του εθνομάρτυρα ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση