Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Επιμορφωτική Ημερίδα «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης»
Επιμορφωτική Ημερίδα «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης»

Επιμορφωτική Ημερίδα «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης»

Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης» θα υλοποιηθεί το Σάββατο 07 Νοεμβρίου 10:00–14:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Στo πλαίσιo των διδακτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων και της Δια βίου Μάθησης την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, αλλά και μετά την πρώτη επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2015, διοργανώνεται 2η ημερίδα με θέμα και πάλι την «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης», αυτή τη φορά στο Βόλο.

Η ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει το θέμα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο ζήτημα της ανεργίας, τη σύνδεσή της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με την απασχόληση, αλλά και τις πολιτικές απασχόλησης στη χώρα μας. Ειδικότερη αναφορά θα γίνει στο επάγγελμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων σχετικά με την πιστοποίησή, αλλά και στις επαγγελματικές προοπτικές του.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι επίσημοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κράτους που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ανεργίας, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Πιστο Προσόντων, μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων, που μέσα από τη δράση τους αποσκοπούν στην προώθηση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την επαγγελματικών δεξιοτήτων, την επανακατάρτιση και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Η Ημερίδα τελείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εισηγητές Ημερίδας

■ Ζαρίφης Γεώργιος: Επίκουρος Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Α.Π.Θ

■ Κουλαουζίδης Γεώργιος: Καθηγητής – Σύμβουλος Ε.Α.Π.

■ Παπαευσταθίου Κωνσταντίνος: Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαιδευτικού Πλαισίου ΕΟΠΠΕΠ

■ Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

■ Εκπρόσωπος – Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας ΟΑΕΔ

■ Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Επιμορφωτική Ημερίδα αφορά άτομα που ασχολούνται ήδη ή σχεδιάζουν να ασχοληθούν με την κατάρτιση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων σε θεσμοθετημένους ή μη της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Η Επιμορφωτική Ημερίδα αφορά επίσης καθηγητικών ή μη σχολών, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και εμπλεκόμενους με τη διδασκαλία ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης, ψυχολόγους, όσους εργάζονται ήδη ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
Ενδιαφέρει τόσο ανυς, όσο και εργαζόμενους σε οποιοδήποτε κλάδο, που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας τους σε θέσεις που αφορούν την κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Λίγοι άνεργοι πτυχιούχοι γνωρίζουν για παράδειγμα, ότι μπορούν να γίνουν Εκπαιδευτές Ενηλίκων διδάσκοντας το αντικείμενο των σπουδών τους σε ΚΕΚ, ΙΕΚ, ή αναπτύσσοντας συνεργασίες με εκπαιδευτικούς οργανισμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ή ιδιώτες, κέντρα ενδοεπιχειρησιακής επιμόρφωσης ή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης κ.τ.λ. Ακόμη, εργαζόμενοι με προϋπηρεσία στο αντικείμενο απασχόλησής τους μπορούν επίσης να γίνουν Εκπαιδευτές Ενηλίκων και παράλληλα να ασκούν το επάγγελμά τους. Πως γίνεσαι όμως Εκπαιδευτής Ενηλίκων και τι προοπτικές απασχόλησης υπάρχουν σήμερα, είναι ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν από τους πλέον αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, βάσει του Π.Δ. 152/2013, η παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος, υπό προϋποθέσεις, προσμετράται στα κριτήρια επαγγελματικής ς των αξιολογουμένων εκπαιδευτικών. Επίσης, το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του Προγράμματος προσφέρει μόρια σε σχετικούς διαγωνισμούς για την αξιο εκπαιδευτών ή στελεχών (σε διδασκαλίες σε Φορείς Δια Βίου Μάθησης, όπως είναι τα ΚΕΚ, ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων, κ.λπ.) ενώ συνυπολογίζεται στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο της μοριοδότησης της συνέντευξης (π.χ. πρόσκληση διευθυντών ΙΕΚ)

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:
► Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 10718-07)

► Επιστημονικό υλικό σε μορφή

► Φάκελος συνέδρου

► Σελίδες σημειώσεων

► Στυλό

Για δηλώσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:
2421076050
2421102088

Ώρες επικοινωνίας: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση