Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ένωση Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων Δ. Βόλου: Προβλήματα στα σχολεία της Μαγνησίας

Ένωση Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων Δ. Βόλου: Προβλήματα στα σχολεία της Μαγνησίας

Πέρασε ήδη ένας μήνας από τη στιγμή που χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» στα , ωστόσο κοινή διαπίστωση είναι, ότι υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα που δυστυχώς δεν έχουν βρει τους κανονικούς τους ρυθμούς.
Για μία ακόμη χρονιά, υπήρξαν καθυστερήσεις, όπως στην κάλυψη κενών, οργανικών θέσεων Ειδικής Αγωγής, στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις, αλλά και στις εγκρίσεις για παράλληλη στήριξη.

Τα παραπάνω τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων Δ. Βόλου και προσθέτει: “Εξακολουθούν να υπάρχουν τα προβλήματα μεταφοράς ών, ενώ δε λύθηκε ακόμη το πρόβλημα μετακίνησης στα ΕΠΑΛ και το Μουσικό Σχολείο.

Για μία ακόμη χρονιά επίσης, «τρέχουμε» πίσω απ΄ τα προβλήματα και δεν φροντίζουμε εγκαίρως να δώσουμε τις όποιες λύσεις, όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Βιβλία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ δε δόθηκαν, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στα εργαστηριακά μαθήματα. Πλήγμα για το σχολείο, αποτελεί η έστω
και ενός ξενόγλωσσου βιβλίου που απαιτείται για την παρακολούθηση των σχετικών μαθημάτων, ενώ η καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων,
θεωρούμε ότι αποτελεί «μαχαιριά» στον κοινωνικό μας πολιτισμό.

Τα κτιριακά προβλήματα που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν, καθώς και η παραμονή διπλοβάρδιας σε ορισμένα νηπιαγωγεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έμειναν εκτός δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολλά νήπια- προνήπια, δείχνουν ανάγλυφα την εικόνα των πολλών προβλημάτων.

Συμπαραστεκόμαστε και συνυπογράφουμε τα αιτήματα καθηγητών και δασκάλων που έχουν ως στόχο την βελτίωση λειτουργίας του υ σχολείου και διεκδικούμε από την εκάστοτε Κυβέρνηση να πράττει τα αυτονόητα.

Ζητούμε: Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς, άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών της «παράλληλης στήριξης» και των τμημάτων ένταξης. Επίσης, κάλυψη όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών και των ειδικών μαθημάτων. Να διασφαλιστεί άμεσα η ν μεταφορά των ών προς και από τα τους.

Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι και να λυθεί το ζήτημα της καθαριότητας σε όσα σχολεία παρουσιάζοντα προβλήματα, με μόνιμου προσωπικού. Ειδικά για τις καθαρίστριες που φροντίζουν για την και ασφάλεια των παιδιών μας, να μη γίνει περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση