Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Έληξε με επιτυχία η πρώτη Πανελλήνια Αστρονομική Κατασκήνωση
Έληξε με επιτυχία η πρώτη Πανελλήνια Αστρονομική Κατασκήνωση

Έληξε με επιτυχία η πρώτη Πανελλήνια Αστρονομική Κατασκήνωση

Η 1η Πανελλήνια Αστρονομική Κατασκήνωση είναι πλέον γεγονός! Πραγματοποιήθηκε κοντά στο Χάνι της Γραβιάς (κτήμα Κλέτσα), από 18 έως 23 Ιουλίου 2016, για από 13 έως 18 ετών.

Η πρώτη αυτή ήταν καρπός της συνεργασίας μεταξύ δύο Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους το έμψυχο υλικό τους και τον υλικό εξοπλισμό τους και δημιούργησαν ό,τι το καλύτερο και ωραιότερο για τους κατά το Καλοκαίρι.

Ο Ερασιτεχνών Αστρονόμων ς, με έδρα την Υπάτη, διαθέτει ένα νεότατο αστεροσκοπείο, ένα καλό πλανητάριο και μια ωραία αμφιθεατρική αίθουσα προβολών, με πλήθος επισκέψεων από σχολεία και ομάδες αστρόφιλων.

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος με έδρα το Βόλο, εδώ και πολλά χρόνια εκδίδει το περιοδικό «Ουρανός», διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και ς, τη Χειμερινή Σχολή Αστρονομίας, τη Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως, το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας και διαθέτει πολλούς εξειδικευμένους καθηγητές και ερασιτέχνες αστρονόμους.

Τα δύο αυτά , λοιπόν, ανέλαβαν τη διοργάνωση της ς αυτής για να διδάξουν στους μαθητές, επί ένα 6ήμερο, τα θαυμάσια του έναστρου ουρανού, το ηλιακό μας σύστημα, τους αστέρες, τους γαλαξίες και το Σύμπαν ολόκληρο, τα , την ουράνια σφαίρα, τις νέες αστρονομικές θεωρίες και ανακαλύψεις, προ παντός δε να κάνουν όμορφες αστροβραδιές και να καθοδηγήσουν τα παιδιά στους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανίου θόλου με την ιστορία και τη μυθολογία τους.

Ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, κάτι το πρωτότυπο η κατασκήνωση αυτή, γιατί, παράλληλα με τον αθλητισμό και τις καθημερινές εργασίες, τα παιχνίδια, τα πρωταθλήματα και τις άλλες εκδηλώσεις, τα παιδιά έμαθαν και πολλά στοιχεία για τη σύγχρονη επιστήμη της Αστρονομίας και της ς, σε έναν θαυμάσιο και οργανωμένο χώρο, με όλες τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης και πολλαπλών προδιαγραφών μαθητικής κατασκήνωσης.

Τα μαθήματα δίδαξαν οι καθηγητές: Λουκάς Ζαχείλας, Παναγιώτης Γερμάνης, Αθανάσιος Μελάκος, Ουρανία Στρατή, Γεώργιος Ζαγάκος, Χρήστος Ξενάκης και Κων/νος Καμβρογιάννης, ενώ χαιρέτισαν τους κατασκηνωτές οι: Κων/νος Μαυρομμάτης και Ευστάθιος Ζαφραντζάς.

astron2astron1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση