Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ελευθέρας στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά τμήματα στα ελληνικά ΑΕΙ
Ελευθέρας στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά τμήματα στα ελληνικά ΑΕΙ

Ελευθέρας στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά τμήματα στα ελληνικά ΑΕΙ

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα , είχε χθες Δευτέρα 22 Ιανουαρίου , ο πρέσβης της ς στην Ελλάδα Zou Xiaoli. Τον κ. Xiaoli συνόδευαν υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής πρεσβείας.

Η συνεργασία διεξήχθη σε ιδιαίτερα και εποικοδομητικό κλίμα και αφορούσε σε θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τρόποι προσέλκυσης Κινέζων φοιτητών σε ελληνικά μετά τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τη δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων προπτυχιακών σπουδών και την ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του μήνα της διαδικασίας για διακρατικά μεταπτυχιακά προγράμματα.

Συνολικά, 23 φοιτητές του πανεπιστημίου Beijing Foreign Studies University στην πραγματοποιούν το τρίτο έτος των σπουδών τους στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Συζητήθηκε, επίσης, η ενίσχυση της συνεργασίας των με αντίστοιχα ιδρύματα της Κίνας. Διαπιστώθηκε από κοινού το περιθώριο σύσφιξης των διμερών σχέσεων και το αμοιβαίο ενδιαφέρον στους τομείς της ς και της καινοτομίας. Συμφωνήθηκε, επίσης, η αξιο του υφιστάμενου Πρωτοκόλλου Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, που αποτελεί τη βάση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ενίσχυση των διαδικασιών για εκμάθηση των σχετικών γλωσσών ενώ, μετά από πρόταση του Κινέζου πρέσβη, εκφράσθηκε η επιθυμία για επίσκεψη του Υπουργού, Κώστα , στον Κινέζο ομόλογό του για ολοκλήρωση των συνομιλιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση