Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
Εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς () πραγματοποιεί, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου (ώρα 10:30), δύο για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Αναλυτικά τα :

«Πειράματα Χημείας»

Απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου, περιλαμβάνει απολύτως ακίνδυνα αλλά διασκεδαστικά πειράματα και στόχο έχει να βοηθήσει τους να «δουν» με άλλο μάτι τις φυσικές επιστήμες. Όσοι έρθουν στο Μουσείο θα ανακαλύψουν πώς μπορεί να φουσκώσει ένα μπαλόνι χωρίς να το φυσήξουν, θα διαπιστώσουν εάν μπορούν να ζωγραφίσουν το γάλα και άλλα πολλά!

«Εφήβων ιστορίες»
Στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσουν οι μαθητές με βιωματικό τρόπο τη γλώσσα και τον γραπτό λόγο, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη . Η της λογοτεχνίας, από αποκλειστικά παθητική, γίνεται ενεργητική, και τα , μέσω της βαθμιαίας εξοικείωσής τους με συγγραφικές πρακτικές, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους.

Με αφορμή τα «δομικά συστατικά» των ιστοριών, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες, κάθε μια από τις οποίες δημιουργεί τη δική της ιστορία, λαμβάνοντας ως «μαγικές βοήθειες» καρτέλες, στις οποίες εικονίζονται αντικείμενα των συλλογών του , την οποία και καλούνται να εικονογραφήσουν και να αφηγηθούν στις άλλες ομάδες.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00-18:00 εκτός Τρίτης).


Νότια , 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844| www.piop.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση