Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Εκδήλωση / Παρουσίαση του CD Παιδικής Χορωδίας «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»
Εκδήλωση / Παρουσίαση του CD Παιδικής  Χορωδίας «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Εκδήλωση / Παρουσίαση του CD Παιδικής Χορωδίας «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 20 Απριλίου 2018

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στις 20 Απριλίου, στο αμφιθέατρο «» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η εκδήλωση για την παρουσίαση του της παιδικής χορωδίας «Δημητριάς», που συνδιοργάνωσαν, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η   & Αλμυρού και το ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δ. Βόλου.

Η χορωδία έχει ως βάση, κυρίως, παιδιά που φοιτούν στο 10ο Σχολείο Ν. Ιωνίας και τελεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. Εκπαιδευτικός & καλλιτεχνικός υπεύθυνος του χορωδιακού συνόλου είναι ο Βαγγέλης Μπαντελάς, εκπαιδευτικός-μουσικός. Η εκτύπωση και κυκλοφορία του εν λόγω δίσκου χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια του Προγράμματος «Ένταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» (2016-2018), επιστημονικός υπεύθυνος του οποίου είναι ο καθηγητής ΠΤΔΕ, Χρήστος Γκόβαρης.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι διευθυντές Α΄θμιας & Β΄θμιας Εκπαίδευσης   , Πολύζος Γεώργιος και Σαβελίδης Σωκράτης αντίστοιχα, εκπαιδευτικοί, καθηγητές και φοιτητές  του Πανεπιστημίου, καθώς και αρκετοί γονείς των παιδιών.

  Χαιρετισμούς απηύθυναν:

·         ο γενικός αρχιερατικός Επίτροπος αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού,

·         ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος «Ένταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» (2016-2018)  Χρήστος Γκόβαρης, καθηγητής ΠΤΔΕ,

·         η αρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγήτρια  Ιωάννα Λαλιώτου,

·         ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητής Παναγιώτης Πολίτης,

·         ο εκπρόσωπος  του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, εκπαιδευτικός  Ευάγγελος Σταμούλης.

  Η παρουσίαση του έγινε από τον συνθέτη στή Δρυγιανάκη, ενώ την επιμέλεια της ς είχε ο Βαγγέλης Μπαντελάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις φωνές των παιδιών που τραγουδήσαν με τη συνοδεία ορχήστρας κομα από το CD, αλλά και καινούριο ρεπερτόριο.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????


"Αλιεύοντας" την είδηση