Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου
Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου

Σε έναν μικρό απολογισμό, ορισμένων μόνο εκ των δράσεων και πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν μέσα στο 2017, αλλά και σε ανακοίνωση ενός σύντομου προγραμματισμού, που περιελάμβανε συνέχιση των παρεμβάσεων στα θέματα Παιδείας, πολιτισμού, ενεργοποίησης των συλλόγων γονέων, συνεργασιών με τοπικούς φορείς κ.λπ., προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, στη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο roof garden του ξενοδοχείου «Κυψέλη» στον Βόλο, παρουσία εκπροσώπων πολλών συλλόγων γονέων νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Καλλικρατικού δήμου, αλλά και εκπροσώπων φορέων της περιοχής, οι οποίοι αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά λόγια στην πολύπλευρη δράση της Ένωσης.

Ευχετήρια μηνύματα, για την συνέχιση των προσπαθειών, καλή χρονιά και δέσμευση να μείνουν στο πλευρό της Ένωσης, έστειλαν η υφυπουργός Οικονομικών  Κατερίνα Παπανάτσιου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξ. Μεϊκόπουλος και Μάκης .

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η Ένωση, αποτελώντας σημείο αναφοράς για το γονεϊκό κίνημα, ενώ ανακοίνωσε, ότι η του e-drive Academy ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ενταχθεί αρχικά πιλοτικά σε 100 Δημοτικά σχολεία με την ελπίδα και προσπάθεια, να είναι και κάποια από την Μαγνησία και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης   Αργύρης Κοπάνας, εξήρε τις ενέργειες και την παρουσία έως τώρα του Δ.Σ. της Ένωσης, ενώ ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα παραμείνει στο πλευρό των γονέων στην κοινή διεκδίκηση των αιτημάτων, αναφέροντας και την ενέργεια εξασφάλισης εκ μέρους της Περιφέρειας, ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα σχολεία.

Εκ μέρους του Δ. Βόλου, στην εκδήλωση συμμετείχαν η Παιδείας κα Δέσποινα Κότογλου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Γαλάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους του δήμου για την υλοποίηση εργασιών στα σχολεία και την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ζήτησε να συνεχιστούν οι δυναμικές παρεμβάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, όπως και η πρόεδρος της Δ.Ε. Βόλου Ιωάννα Ζωμένου, η οποία ευχήθηκε παράλληλα καλή χρονιά.

Τις δικές τους ευχές για συνέχιση της συνεργασίας, έδωσαν ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  . Πολύζος, η εκπρόσωπος του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Σοφία Κανταράκη, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας  Μαρία Γιαννουλή, που σημείωσε ότι θα παραμείνουν κοινοί οι αγώνες για την βελτίωση των ζητημάτων στην εκπαίδευση, η γραμματέας Διαλεχτή Τσιτούμη και το μέλος του Δ.Σ., αλλά και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παντελής Τσιρέπας, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων   Αντ. Πλαγεράς, ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΣΥΠ   Ευθύμης Γεωργούσης, ο πρόεδρος του .Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης και η πολιτευτής της .Δ. Έλενα Αντωνοπούλου.

Η πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου  Σούλα Μπαρτζιώκα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που υπήρξε τον προηγούμενο χρόνο με τις ξεναγήσεις στο , την γιορτή της μητέρας κα. Ξεχωριστή ήταν επίσης η παρουσία της προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου  Μαίρης Γαβαλά- Τσακνάκη, του μέλους του δ.σ. του «Κοινού των Μαγνήτων» και των «Ιώνων», Πασχάλη Δήμου, της γραμματέως του Συνδέσμου Φιλολόγων Δέσποινας Παυλίδου, του εκπροσώπου της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλη Ηλιόπουλου που τυγχάνει και συνεργάτης της Ένωσης σε αρκετές δράσεις γονέων, του νομικού συμβούλου της Ένωσης, δικηγόρου Σταμάτη Παπαγγελή, των συγγραφέων και συνεργατών πολλών δράσεων της Ένωσης, Διονύση Λεϊμονή, Αγγελικής Θάνου και Μαρίας Αρφέ, αλλά βεβαίως, των εκπροσώπων πολλών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, από διάφορες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της αναφοράς των πρώην προέδρων και μελών των δ.σ. της Ένωσης, που παρευρίσκονταν, στην κοπή της πίτας, ενώ τον λόγο ζήτησε μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος Σπύρος Στεργίου, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες των μελών, τα οποία παρότρυνε να συνεχίσουν τη δράση τους, προχωρώντας και στην ίδρυση τοπικής ομοσπονδίας γονέων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση