Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Εκδήλωση για την λογοτεχνία και την κρίση στο Πολιτιστικό κέντρο Ν.Ιωνίας
Εκδήλωση για την λογοτεχνία και την κρίση στο Πολιτιστικό κέντρο Ν.Ιωνίας

Εκδήλωση για την λογοτεχνία και την κρίση στο Πολιτιστικό κέντρο Ν.Ιωνίας

Eκδήλωση-συζήτηση με θέμα « Παιδική και εφηβική με σημείο αναφοράς την κρίση » διοργανώνει  o  Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Μαγνησίας, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017,  στο Πολιτιστικό κέντρο Ν.Ιωνίας και ώρα 6-8 μ.μ.,  στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου», που πραγματοποιείται στο Βόλο από 6-9 Απριλίου 2017 και στο οποίο συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς παιδικών και εφηβικών λογοτεχνικών βιβλίων Μάνος Κοντολέων και Γιώτα Φώτου.

Τη  συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο φιλόλογος-συγγραφέας  Διονύσης Λεϊμονής

Ο ΜΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην και σπούδασε Φυσική στο . Έχει γράψει περίπου 60 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, θέατρο, μικρές ιστορίες και ). Παράλληλα ασχολείται με την της ς. Είναι συνεργάτης περιοδικών, εφημερίδων καθώς και του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Κάποια του έχουν διασκευαστεί και παρουσιαστεί στο θέατρο και στην τηλεόραση, ενώ κάποια άλλα έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, τη και την Ταϊλάνδη. Βιβλία του έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει τιμηθεί επίσης δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας. Υπήρξε υποψήφιος για τα Διεθνή Βραβεία Άντερσεν και Άστριντ Λίντγκρεν.

Ο ίδιος γράφει :Όταν είμαι -ή θέλω να είμαι- αισιόδοξος, τότε γράφω για παιδιά.
Όταν ονειρεύομαι μια επανάσταση, τότε γράφω για τους εφήβους.
Όταν φοβάμαι, τότε είναι που γράφω για τους ενήλικες.

Η ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ γεννήθηκε στο Δροσάτο Καρδίτσας και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου σπούδασε αρχικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάστηκε ως Σχολική Σύμβουλος στην Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Έχει γράψει  μυθιστορήματα της για ενηλίκους καθώς και  βιβλία  για παιδιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση