Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Εκδήλωση για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης
Εκδήλωση για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης

Εκδήλωση για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, καθώς και τη σύνδεσή τους με την και τις αναπτυξιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμος Βόλου – Αντιδημαρχία Παιδείας – Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει , η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 και 6:00 μ.μ. , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Στο πλαίσιο της ς, η οποία τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), που είναι ο φορέας διαχείρισης του προγράμματος, θα γίνει και η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Δήμο Βόλου.

Όπως επισημαίνει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή «επιδίωξη του Δήμου Βόλου ήταν μέσω των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι του Δήμου, αναβαθμίζοντας τις δεξιότητες τους σε διάφορα θεματικά αντικείμενα , είτε για τη βελτίωση της ς τους, είτε για αναζήτηση νέων θέσεων ς. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών λειτούργησαν , εκτός από την πόλη του Βόλου, και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, ενώ διευρύνθηκε το πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων, ώστε τα προγράμματα που υλοποιούνται να έχουν άμεση συνάφεια με την παραγωγική και πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο Πράξεων “Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Εθνικής Εμβέλειας & Τοπικής Εμβέλειας” ΑΠ7 & και “Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Τοπικής Εμβέλεια” ΑΠ8, που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

6:00 μ.μ. Προσέλευση
 6:15 μ.μ. Χαιρετισμοί
 6:30 μ.μ. Ομιλίες: Μποντού – Τοκαλή Γεωργία  Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα: «Η εφαρμογή της Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Βόλου και η σύνδεσή της με την απασχόληση και την τοπική ανάπτυξη»

Κυριακοπούλου Σουζάνα, Στέλεχος Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Με θέμα: “Ο ρόλος και οι προοπτικές της Δια Βίου Μάθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη”

   -  Απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης.          

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν οι βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της ΕΕΤΑΑ, του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστιάσεως Ν. Μαγνησίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, του Εργατικού Κέντρου Βόλου, του ΣΒΘΚΕ, της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, του ΟΑΕΔ, των ΝΠΙΔ – ΝΠΔΔ Δήμου Βόλου και της ΑΝΕΒΟ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση