Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Εγκαινιάζεται η έκθεση Τέχνης με θέμα «Η Φαντασία στον Κόσμο των Εφήβων»
Εγκαινιάζεται η έκθεση Τέχνης  με θέμα «Η Φαντασία στον Κόσμο των Εφήβων»

Εγκαινιάζεται η έκθεση Τέχνης με θέμα «Η Φαντασία στον Κόσμο των Εφήβων»

Οκτακόσιοι και πλέον της β’/θμιας εκπαίδευσης συνεργάστηκαν για την έκθεση Τέχνης με θέμα «Η Φαντασία στον Κόσμο των Εφήβων» που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, παράλληλα με το 1ο Παιδικού -Εφηβικού Βιβλίου,που διοργανώνει η Ένωση Γονέων Α’/θμιας και β/θμιας Εκπαίδευσης Βόλου.

Για το λόγο αυτό σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της διεύθυνσης Β’/ θμιας εκπαίδευσης , όπου ο διευθυντής Σωκρ. Σαβελίδης εξήρε την συνεργασία όλων για την εκδήλωση , τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό η σχολική συνδιοργάνωση, με τη συμμετοχή σχολείων, μαθητών, γονέων και καθηγητών.

«Η συνεργασία αυτή απέδωσε καρπούς και μόνο έτσι ξεπερνάς τα δεινά που κάποιοι το θεωρούν ακατόρθωτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της β’/θμιας εκπαίδευσης Κική Δανιηλίδου τόνισε ότι η είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθεί και να ανέβει το επίπεδο του δημοσίου σχολείου.

Επίσης είπε ότι η δουλειά που γίνεται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς των καλλιτεχνικών και τα παιδιά είναι πολύ σημαντική. «Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν εκπαιδευτικοί με 30 ή 40 έργα μαθητών τους από τα διάφορα σχολεία που διδάσκουν, γιατί ένας εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μπορεί να διδάσκει και σε πέντε σχολεία για να συμπληρώσει ωράριο. Τα έργα ήταν πάρα πολλά, αλλά τελικά επιλέχθηκαν τα 800 για να εκτεθούν» ανέφερε η κα. Δανιηλίδου.

Είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται η «διασχολική έκθεση τέχνης» και είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από αυτή τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά που κάνουν στα καλλιτεχνικά μαθήματα και φυσικά να εκφραστούν καλύτερα από ότι με τον γραπτό ή τον προφορικό λόγο, επισήμανε η εκπαιδευτικός –καθηγήτρια καλλιτεχνικών στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, Νεκταρία Γιακμογλίδου.

Να σημειωθεί ότι το μέγεθος της έκθεσης αποτελεί σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός της φετινής χρονιάς που μαζί με το παιδικού-εφηβικού βιβλίου είναι δύο πρωτοποριακές εκδηλώσεις της σχολικής κοινότητας.

1ο φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησία επισημαίνει ότι στηρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν την ανάγνωση των βιβλίων από τα νέα παιδιά ώστε το διάβασμα να γίνει καθημερινή ανάγκη και απόλαυση. Γι’ αυτό και συμμετέχει μαζί με την Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Μαγνησίας στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου, «Μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά».

Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί ως συγγραφείς και σχολεία του νομού με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Διοργανώνεται στις 8,9,10 Απριλίου στο .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση